Hej måndag

Här sitter jag och är förkyld igen. Tror att det är min kropp som försöker säga att jag behöver börja ta träningen lite mer på alvar igen. Annars har mina veckor sett ut typ så som jag beskrev att jag hoppades de skulle i ett inlägg längre ner: Tar de jobbpass jag kan få, syr, läser osv. Men, det där med att vara snål är så mycket svårare än man kan tro. Speciellt när man har mycket dötid och är van vid en annan typ av livsstil där man kan säga ja till allt man har lust med. Vill ju kunna gå ut på fika, ta en öl, gå på teater, hänga med och klättra mm. och det är så svårt att säga nej till sådana kul grejer, men allt sånt kostar ju pengar. Man får helt enkelt ändra tankemönster och komma på billigare saker att hitta på. Vara mer kreativ helt enkelt. Det är nog bra hjärngympa att hålla koll på vad varje öre går till men inte är det särkilt kul. Man fråmstår lätt som tråkig och opepp.

 

 
 
 

Min nya hobby är föresten att experimentera med smink. Har känt mig så inspirerad när det kommer till det. Synd bara att jag har så känsliga ögon. Fattar inte hur folk kan kleta på så mycket varje dag utan att deras ögon reagerar på det. Och även synd att man tycker att man måste ha alla produkter som finns för att kunna skapa. Även här gäller det att vara smart och kreativ. 

 

 
 

( fint, men det är ej jag som skapat ((: bara ett litet smakprov på inspo )


Hej söndag

Känner mig nöjd med helgens insats ändå. Jobb på disputationsfest/70års kalas i 11 timmar både fredag och lördag och idag kom Sabina och hälsade på och hjälpte mig komma igång med Brettes skjorta som jag haft hängande över mig i mer än ett år! Fyskäms Clara!! Det känns i alla fall så skönt att ha jobbat mig igenom så mycket grejer som känts tunga nu i helgen. Så najs att ha sällskap och lite syjunta hemma hos mig. Det är lite det som är hela grejen för mig när det kommer till att sy. Det är inte alls detsamma när man inte har någon att bolla tekniker eller idéer med. Det är inte lika kul och det är så lätt att jag fastnar. Det handlar nog mycket om att jag inte känner mig helt trygg i syendet, men blir man någonsin det? 
 
Här har vi en Sabina som sitter i en sjukt naturlig pose medans hon ritar upp det hon sedan satt och broderade.
 
Har sjukt ont i ryggen nu efter alla skumma ställningar jag jobbat i på golvet, men det var det värt!
 
 
 
 

Jag har insett (än en gång)

Straight out of mobilanteckningar:


Jag har insett, än en gång, att det bästa jag vet är att förlora mig själv i livliga samtal med smarta, intressanta, ärliga, råa människor som vågar vara mänskliga och blotta sig. Det är där jag hittar min mening, mitt hopp och min inspiration.


Ett kapitel avklarat ett nytt att skriva

Då var jag plötligt klar med min första kurs på 30hp på Stockholms Universitet. Modevetenskap I alltså. Vad givande du har varit ändå i denna oklara mellandel av mitt liv. Fina nya kamrater och spännande ny lärdom jag fått.
 
Vad har jag att se fram emot det sista av denna månad och nästa då? Jag tänkte mig en massa skönlitterär läsning, en hel del sena kvällar med många timmars jobb serverandes alkohol och mat, sömnad i mängder, en del barnvaktning, vila, och förstås efterforskning till min och Sandrahs resa till Östasien. För ja, det är sant! Jag ska faktiskt dit. Dagen efter min sista (sjukt tunga och svårmotiverade) tenta drog vi och fixa nya pass och vaccinera mig. Det finns alltså en plats på ett plan den 28:e februari till mig som går till Bangkok. Förutom att vi snabbt tar oss vidare därifrån till antingen Myanmar eller Kambodja är planen inte helt spikad, men för varje dag som går blir jag bara mer och mer taggad! Då var det bara att ta mig igenom dessa månader så snålt som möjligt och jobba på att vara så förberedd jag bara kan...
 
 
 

Som min yogaläraren på F&S city säger:

Våga vara patetisk. Underbart motto om ni frågar mig, och något många måste öva på idag tycker jag. Detta samhälle är lite för seriöst, lite för stressigt, lite för stelt och lite för fegt. Man bör våga stå upp för vad man tror på, ta fler risker, klä sig hur man känner för och le och skratta lite mera.

 

 
 

Mål för 2017

Jag fick för mig att göra något som tydligen många andra fått för sig att göra detta nyår, helt enkelt att skriva en lista med mål istället för att ha nyårslöften som ju bara är bundna för att bli brutna. Detta är helt enkelt lite mer kravlöst. Så här har vi dom:

 

* Bli mer självständig och ta lite större risker*

 

* Sticka i fler blå nålar i min världskarta

 

* Ta bättre hand om mitt kropp och speciellt se till att min nacke blir bättre

 

* Bli bättre på att tänka igenom köp noggrant innan de genomförs och fråga mig själv flera gånger om detta verkligen är något jag behöver

 

* Teckna, måla och skriva mera samt lära mig ta bättre bilder (skaffa en riktig kamera?)

 

* Sy mera!!

 

* Spendera mindre tid framför skärmar skrollandes igenom tråkiga onödiga flöden

 

* Umgås mer med 'gamla' vänner och hålla kontakten med nya

 

* Spela sällskapsspel och ha djupa intressanta konversationer

 

* Möjligtvis flytta hemmifrån?

 

* Lära mig liiiite mer franska eventuellt bättre spanska

 

* Föra över viktiga grejer från datorn och göra en backup på min hårddisk

 

* Våga prova söka in på intressanta utbildningar

 

* Hångla (jaa med dig Joel såklart!) och kramas mera

 

* ta fler promenader och uppskatta naturen och allt det där lilla som finns omkring mig som jag brukade vara så bra på

 

* Att förhoppningsvis förhoppningsvis boka in en intensivkurs och ta körkort!

 

 
 
 

Hejdå med dig 2016

9 mest gillade på insta tycker jag sammanfattar året rätt fint ändå:

 

 

Hejdå år 2016. Vad många och mycket fina scenarion du har kommit med. Har aldrig varit så kär i hela mitt liv som jag har varit detta år, och min framtid har aldrig sett osäkrare ut. Har vandrat i alper, utforskat Europa, sett mitt första norrsken och provat på att plugga på universitet, och även om det känns som det har stått väldigt still så har det nog pågått någon sorts process under hela tiden. Jag har nog lärt mig en hel del om mig själv och utvecklats vidare som människa mycket mer än jag tror. Det ska bli mycket spännande att se vad 2017 har att erbjuda, har en hel del att se fram emot.

 

Invigde det nya året i nyupplaga glittriga Ida Sjöstedt brallor och sammetstopp med Joel och som en obehagligt glad och full pappa fint uttryckt det: "Stockholms kulturelit" i en mycket festlig våning på söder. 

 

 
 
 

Jul i Paris

Årets juldagar spenderades i en förort norr om Paris med Joel och hans franska familj. Har aldrig varit så förkyld i hela mitt liv som jag var under just dessa dagar. Känns overkligt nu men när jag läser de rader jag skrev dagarna då förkylningen peakade så kan jag återuppleva det hela lite. Hur det kliade och stack i hela mitt ansikte och hur jag fasade över att hosta, eftersom det gjorde så fruktansvärt ont och hur dåligt och lite jag fick sova på grund av allt detta. Men! Jag släpade mig i till Paris stadskärna ändå. Hela tre gånger faktiskt, en dag, självaste julafton, med Joel och hans syster Elin och två av dessa dagar, fick jag träffa min älskade syster i plast. Hon som bott där i snart ett halvår och lärt sig franska. Det var underbart mysigt att få en guidad tur med Alma där hon visade mig, en ostabil och nästan neddrogad men mycket glad Clara, sitt Paris - den bästa falafeln, sina hoods i Montmartre och hennes och Dessies mysiga lägenhet där, Le 59 Rivoli (ett konstnärskollektiv där alla möjliga sorters konstnärer kan ansöka om ateljé och galeriplats i ett avlångt hus mitt i Paris) och Centre Pompidou (lite som Sveriges kulturhus men med en hel del klassisk konst). Fick även i mig mina första två ostron och en hel del annan fransk autentisk mat (ooost<3). Tack Joels fina farmor för all underbart god mat och tack Joel som tog hand om mig så fint under alla mina sjuka dagar. Älskvärt.

 

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

RSS 2.0