modevisningsveckan

Veckan nu innan Valborg var väldigt tuff och påfrestande psykiskt vilket resulterade i att den blev det fysiskt också. Den där jävla engelska uppsatsen som jag rymt från behövdes ta tag i. Jag försökte rymma ännu lite mer genom att äta nästan ett halvt kilo godis, vara med på modevisningen och sedan sitta och gråta istället. Dessutom sov jag typ inget för min hjärna gick aldrig ner i varv och jag vaknade hela tiden, kände mig liksom inte förtjänt av att sova.

Men jag var i alla fall med på modevisningen. Och det kommer jag inte ångra! Jag fick gå ut med mitt gymnasiearbete först till låten "Handel Me" av Robyn. Lite symboliskt sådär för 10 åringen Clara som jag inspirerats av. Sen fick jag också hjälpa till att visa upp både Sabinas och Linneas arbeten. Min pappa kom dessutom med Fingal och han hade kavajen jag sytt på sig. Kan inte låta bli att le när han har den på.





 

Sista helgen i april

Låtsades jag att jag inte hade massor att göra och tänka på så jag tog ett jobbpass hos Albertina på lördagen, det var ett kul pass för det var nämligen hon som tog poledance till Sverige som fyllde 50år. Vi fick alltså se en femtiåring flänga runt på en stång till El Tango De Roxanne från Moulin Rouge, det var ganska coolt. Efter det åkte jag hem till en efterlängtad Wille som jag träffa för första gången utan halsmandlar. Han tyckte jag såg ut som Elsa från frost i min inbakade fläta som börjat leva sitt eget liv. Jag firade honom lite (fyller ju nitton på tisdag!) och fortsatte njuta av att livet var ganska bra. Sen skuttade jag hem i vårsol och Grimes och Crystal Castles i lurarna.











Och jag syr häldre

på mammas sladdriga sidenskjorta 



än att göra det jag borde


Sitter hälldre o glor

på när solens strålar når in genom fönstret och reflekteras i discokulan än att göra det jag borde




Senaste dagarna har jag

Instett att jag borde vara stressad så då blev jag det. Imogon ska hela gymnasiearbetet in + jag har engelska läsförståelse prov. På måndag är det prov på islam och jag ska lämna in tes och argument till svenska nationella tal, på tisdag ska ja ha läst halva min engelska fakta bok, på torsdag är det inlämning av den feta stora tunga engelskauppsatsen. Måndagen efter det är det engelska bokredovisning och svenska nationella tal redovisning. Har lite svårt att somna de senaste nätterna... Men vecka 20 hörni. Då ska det nog lugna ner sig.

Puh
 
Men bra saker har också hänt:


Jag har köpt nya docs till urspringet 


Fått träffa mina fina kompisar


Ätit eggmuffins


Fått en tygpåse av Ellen <3


Och sytt klart GyA! Är nöjd med mina tre lagom simpla plagg och mitt genomförande. De sitter som de ska och blev typ precis som jag tänkt mig. Det enda jag har ändrat från grundtanken är att jag strök dragkedja och fickor på den sista luvklänningen (helvetesklänningen). Inte illa pinkat.

Det är inte bara läxor dessa två stressiga veckor, utan mycket kul saker händer inom en snar tid: på tisdag är det modevisning och Willes födelsedag. På torsdag är det mösspåtagning (och Studiebidrag;) och på lördagen fyller Sandrah år.

Btw min studentmössa har kommit



Marilyn får äran. 

Mamma tycker att "N:ett" i Norborg är mycket mer kursivt än "C:ett" i Clara så nu kommer ja störa mig på dett. Tack mamma <3

Sjuklingveckan (V.15/16)

Förra veckan kom det en liten skåning på besök! Fruktansvärt bra planer gick snabbt i kras pga att jag inte alls mådde bra. Insjuknade ju på fredagen då hon kom. Så istället för att jag skulle vara bra husvärd och dra runt henne till coola ställen i Stockholm så fick hon ta hand om mig (och jag henne så gott jag kunde), jävla influensa </3.

Som tur var är Ottilia så självständig och avslappnande att vara omkring, jag menar vi är ju nästan släkt, så jag slapp tycka jag var en sämst kompis och vi lyckades få det ganska mysigt här ändå!

Jag lyckades tvinga mig upp och ut till cafe string på brunch en dag, och eftersom vi ändå var ute så lyckades hon dra med mig ut till Färgfabriken för att se en utställning.

Ingen skola på hela veckan för mig och jag missade både nationellt prov i svenska, oförberett prov i engelska och massa sömnadstid till gymnasiearbetet. Det fanns bara en sak jag absolut inte kunde missa denna vecka och som Ottilia åkt hela vägen från Skåne för att vara med på: min studentskiva. Hur dåligt jag än mådde använde jag min sista energi för att orka se så frisk o glad ut som möjligt. Hade tänkt vara sjöjungfru men så jäkla svårt att fästa snäckorna så i sista sekund printa några planeter och en sol och gick som solsystem. Det var ju nämligen tema S för oss Skräddare. "Klassens" var grymma och jag blev deras "demon in disguise" hur man nu vill tolka det. Som lärare Anna sa är det tydligen min viljestyrka. Mamma svarade med "vilken viljestyrka?". Det kvällen blev så trevlig den kunde bli och sen kröp jag in i min grotta av oprofuktivitet igen. Slut.

Bilder från det jag lyckades åstadkomma trots att kroppen sa nej:

Söndag 12/04-15:







Det var en weird utställning av Henri Dono, en Indonesisk konstnär. Stora dinosaurier med miniskelett mellan benen och vingar på ryggen...


Jag föredrog deras standard utställning 


Gissa om jag var tvungen att fram och peta på fägen när ingen såg.


Om man känner mig vet man att jag kan stå längre och kolla och pilla i utställningsshoppen än själva utställningen. Så helst föredrog ja väll shoppen.







Köpte faktiskt med ett tyg hem och såg sen att det matchade mitt armband på pricken.


Tisdag 14/04-15:








Som Ottilia skrev på sin instacaption: "Ett [s]tycke [s]kevt [s]olystem, en halv[s]tjärning [s]tjärna och en lite kon[s]tig [S]tich i [S]tockholm 


Jag antar att allt var värt det ändå, även om jag kanske inte hade varit sjuk fortfarande om jag tagit det lungnare. Men det är så tråkigt att sitta still. När hjärnan vill nått annat än kroppen.

Så nu har jag gnällt färdigt. 


Det är vår

Gatorna är soppade, har sett så mycket blåsippor på min senaste springtur och dessutom är jag typ nykär.

Har gått långa promenader med pojken i skogen och i stan. Hittat tyg till min studentklänning tillsammans och ätit glass på Medborgarplatsen i solen. Gråtit o skrattat, för det behövs ju det med. Har haft en klump i magen så länge men tror att den håller på att lösas upp nu, hoppas det. Det är viktigt att inte vara stängd och hålla saker inne. Det mår ingen bra av. Låt det aldrig gå så långt, och ljug inte, speciellt inte för de du älskar.

Men. Jag han inte njuta av våren så länge för jag är sjuk. Har nog dragit på mig influensa, ont i kroppen (inifrån?), öm i huden, svullen i halsen och kroppstemperaturen är helt fuckad. Det hela började med en ögoninflammation igårmorse. Det läskigaste är att jag drömmde att jag inte kunde öppna ögonen bara några nätter innan. Det enda jag hoppas är att jag inte hunnit smitta Wille. Han ska operera bort halsmandlarna och får absolut inte dra på sig nått före eller efter, så hoppas han klarar sig undan






Se på mig nu, vad tycker du?

Ensam är stark, vilket jävla skitsnack

Självdestruktiv, allting har sitt pris
Ingen lever ditt liv och luften är fri

Allting är upp till dig
Du är gammal nog att ta egna beslut som att göra slut
Jag trotsade min kärlek och lämnade allt
Var kall som en isbit för ensam var stark

 

Jag förstod att nåt ändrats, ingen mer dramatik
Det var vuxet behärskat långsamt sansat och tråkigt och trist

Det är så tråkigt och trist utan dig
Det är så tråkigt och trist utan dig
Det är så tråkigt och trist utan dig

Det är många som känner sig manade
Att visa upp sina hjärtan på allmän plats
Men alla mår dåligt och alla mår skit
Håll det där för dig själv och ditt usla liv

Låt tankarna styra vad hjärtat känner
Det är så att bli vuxen och så att va vänner
Låt tankarna styra vad hjärtat känner
Det är så att bli vuxen och bara vara vänner

 




Påskhelg i Skåne


Innan jag drog iväg på på torsdagen (i väntan på att alla skulle sluta skolan) han jag haffa denna brud lagom till lunch


Jag vart ändå på stan. För innan det hade jag träffat Ellinor på Englishshop för att bunkra upp på påskgodis.


Det var en lång och trång resa och väl framme sommnade jag till att Wille skrev och skickade in en uppsats.


Men skönt och bra var det, för han vaknade fri från ansvar om bara för ett litet tag...


För då hann vi i alla fall komma ut på en snabb och slarvig visning av skåne. Här Mossby strand



Och här klipporna i Kåseberga, Ales stenar



Emanuel spexar


Ny dag, och Wille måste redan åka tillbaks till Stockholm för att jobba :'( Den helgen med honom gick fort.


Han missade äggjakten hos Karla och Ottis


Med många finurliga gömställen


Och idag är dett vettigaste jag gjort tagit en springtur i fruktansvärd motvind och med håll



Men sol fick jag i alla fall!


Sista pausen

Så! Då tar vi en sista paus från skolan och tar påsklov. Kan inte låta bli att räkna ner hela tiden fast det är något jag inte vill.

Lämnade gymnasiearbetet nu idag och det känns som att jag ligger i fas. Insåg att det inte är så konstigt att man känner sig stressad när man inte har någon tidsplan på papper för hur man tänkt gå till väga. Men allt löste sig. Hade nog någon slags plan långt bak i huvudet hela tiden. Knasigt hur rakt på sak jag gått med detta projekt. Har nog satt lagom höga förväntningar på mig själv (inga alls) och gjordt det lagom svårt för mig.

Imorgon drar jag med Wille till Skåne över helgen och sen får jag se vad som händer resten av veckan. Bio me Dennis? Klättring med Cindy? Vårsalongen med Ellinor? Tyg till studentklänning? Jeansknappar? Outfit till skivan? Med mera med mera.





RSS 2.0