MADRID

I Madrid blev jag sjuk. Hemsjuk, febrig och förkyld. Stannade därför en hel del på hostellet, vilket kanske inte var den bästa idéen eftersom det gjorde mig mer deppig. 
Som tur var han jag i alla fall bli tillräckligt frisk för att utforska staden lite. 

Madrid är väldigt vackert. Det är annorlunda från allt jag sett. Färgen, arkitekturen och atmosfären. Fick en känsla av att människorna är väldigt sega, inte så hjälpsamma och ibland till och med otrevliga. Vet inte om det bara var jag. Något som däremot var ett plus var spanska köket! Tapas och churros och om man går till rätt ställen så är det väldigt billigt med. Sista dagen var vi på gigantisk underbar marknad där det fanns så mycket fint! Det jobbigaste med Madrid var värmen. Speciellt för någon som är sjuk. Men vi kom nog på den värsta tiden på året...

Sista tågstationen vi åkte ifrån var helt crazy fanns en regnskog i mitten med sköldpaddor och fåglar!

Vårt hostel var ett gammalt stott


Lägenheterna mittemot
Stökigare blev det






Någon fick haff






Spanska dunkin doughnuts
Spanska mangosar (i min säng)



Mustachen i Madrid








Yasmins sista dag
Churros till frukost


Hejdå hostellet


PARIS

Paris på 24 timmar gick förvånansvärt bra! Vi hann prommenera upp och ner för hela Champs Elyseé från triumfbågen till Loovren. Vi hann sitta under det upplysta Eiffeltornet samt äta billiga macarons och dricka fake champange. Kunde inte önskat för en bättre födelsedagsplats, men det har fortfarande inte slagit mig att jag är 18. 

Paris var som en dröm. Det är precis som man förväntat sig. Känns som man är i en film. Vill komma tillbaka hit med min fina pojke någon dag, eller ja alla jag älskar.


Min tåglunch från Amsterdam

Gaia dosn't give two fucks on Champs Eysee 
Bara i Paris 





Le loovre 



Mustaschtejp


Såhär fint glittar Eiffeltornet varje timme och detta var mitt tolvslag



Notre Dame





Södra Frankrike är så fint




Min födelsedagsmiddag <3, vi är fruktansvärt nyttiga.

Nattåget sög men nu är vi i Madrid! Hoppas jag inte blir sjuk för jag mår inte bra.

AMSTERDAM

— staden som luktar braj och belgiska våfflor. Staden där man nästan bilr påkörd av en cyckel vart man än kollar, eller som i mitt fall är den som nästan kör på folk. Inte säker på vad jag tycker om den lagliga marijuanan. Är däremot helt säker på att jag inte tycker om red light district och prostitutionen. Får mig att bli så ledsen och tappa hoppet lite.

Jag älskar Amsterdam. Även om det är stressigt att cyckla för att det är så mycket trafik att hålla koll på så är det så värt det. Amsterdam är inte så stort och det är väldigt platt, så det är ett super transportmedel och sätt att se hela staden. Alla små ihopklämda hus som lutar åt alla håll och alla kanaler och pilträd är så fina. Skulle säga att Amsterdam är som en blandning av alla städer i Europa som jag varit i Belgien, Paris, Berlin och säkert Venedig. Ser ut som gamla stan i hela stan

Jag hade en så dålig upplevelse med hash och marijuana dock, så tänker aldrig mer testa igen. Tycker nog inte att ingen borde riskera det. Jag tyckte inte alls om att tappa controllen på det sättet och då började jag bli paranoid vilket är det dummaste man kan göra. När man börjat oroa sig är det så svårt att ta sig ur. Men jag är okej nu! Fick träffa Sander en dag. Nu åker vi vidare till Paris och imorgon är det min födelsedag!















Lämnade lite mustasch i Vondelpark


Tog en milkshake på en gammal kvinnobar 



Jordaan området





Stroopwaffels 👍


Margauxs new low



Red light district 



"Escape"



Min älskade morgon rutin. Vattenkokaren<3







Titanic moment












Van Gogh museum








BERLIN

Berlin staden med Currywurst, döner och Kebab. Med ett grymt nattliv och så mycket historia. Önskar vi hade haft mer tid att gå runt i denna stora stad. Känner att jag inte riktigt fått grepp om om den. Men jag kommer definitivt tillbaka för att utforska, fo shizzles.
 
Första natten lämnade vi de med mest sömnbrist gick ut och tog en pizza i Kreuzberg... 
...där Caroline rullade sin förata cigarett
Såhär såg gaias säng ut när vi gick för dagen. Russin och vodka "tamponger"
Ampeldam
Min signatur för denna tågluff är min mustachetejp, denna placerad framför Deutscher Bundestag (riksdagshuset)


Gaias grymma kommunist souvenir brevid John Lennon och den svenska fotografiska knappnålen :)


Döner innan vår pub crawl

Känner mig så töntig med dessa proffisiga shisha experterna
I slutet av denna natten hamnade på den skummaste cluben någonsin. Det var en så häftig lokal med två olika dansgolv en med nostalgisk musik och en en med typisk dansmusik. Stämmningen kunde varit bättre dock men vi dansade som galna endå. Kände mig som en VIP gäst när vår pub crawlgrupp fick gå framför alla andra


Det bästa var nog när vi dansade i buren och hittade den andra delen av vår grupp som vi trodde vi förlorat för kvällen.
Gaia hittade en vän
Nyktra Clara...
Gjorde en liten henna val
Det bästa jag han se av Berlin var absolut East Side Gallery em del av muren med 160målningar av konstnärer från hela världen.

Gaia framför Gaia
 












 
Förintelseminnesmonumentet. Rekomenderas verkligen! En stor betonglaburint som symboliserar att vad som hest kunde vänta runt hörnet under andra världskriget.

 




Vi avslutade sista dagen med världens godaste ravioli ironiskt nog på en fransk resturang i Kreuzberg 


Och ett besök på gaybaren 
tåglufffrukost sista morgonen i Berlin

Hejdå Berlin och Hej Amsterdam!



Ibland gör man rätt, ibland gör man fel lev med det.

Idag fick jag lära mig att man alltid ska kolla att datumet på biljetten stämmer. För gissa vad? Mitt interrailkort gällde förra månaden. Som tur är märker inte konduktören, eller så låtsades han inte om det. Men jag har inte riktigt kunnat slappna av förens nu. Jag har dessutom spillt jordgubbar på de enda jeans jag har och har fått sitta på golvet eftersom tåget var så packat, men det gjorde inget för alla blev ändå avundsjuka när de såg vilken supermatsäck jag hade tack vare min fina (och fruktansvärt oroliga) pappa. Plus detta är vad som ingår så jag klagar inte!

NU! Är jag framme på vårat supercoola hostel i Berlin, men eftersom mitt gäng tagit natttåg ligger alla och sover. Tror jag också lyckats fixa min biljett på Centralstationen. Trodde nästan han skrev ett kärleksbrev på min biljett så han stämplade, strök och skrev. Men det känndes bättre i alla fall. Klockan nio drar vi ut och spanar in nattlivet i Berlin/Kreuzberg och imorgon kör vi turistgrejerna! Kan fortfarande inte fatta att jag är i Berlin! Och med just dessa tjejer! AHHHH 

Pappa står och funderar på Malmö station om han ändå inte ska ta och springa på tåget och kidnappa mig hem igen.
Luffar Clara
Några av sömntutorna

Låt tågluffen börja.



Hejdå Sverige. Nu drar jag för att möta upp dessa galna brudar + Erika,  i Beriln. Kommer inte kunna sova en blund i natt!


Spännande att se när när nästa uppdatering blir! Ha det bra så länge! 

En sån där lite av varje dag









Igår var det 10 dagar kvar till min 18årsdag. Så vi drog hit lite snälla skåningar, åt tårta och kollade på matchen. Hejade innerst inne på Argentina för tycker de spelar mycket bättre, men jag vill ju inte ha ledsna tyskar när jag är i Berlin. Innan det tog vi också en promenad i skogen för att se ifall det kommit några kantareller. Det var verkligen på gång, men jag såg mycket fler (stora!) sniglar...

Idag är det struntväder, men jag måste ändå in till stan för att fixa de sista sakerna inför resan. Min laddarsladd till mobilen pajade som perfekt nu innan resan, men det finns en sak som är bra med detta väder och det  är att jag får chansen att använda mitt fina Van Gogh paraply! 

Corazón espinado










Miss you guys mucho mucho más

Här ska det resas

Och skapas minnen. Jag skulle bara kolla att allt jag behövde fanns och nu har jag packat klart... Så taggad är jag! 

Morgonen den 15:e tar jag först tåget över till Köpenhamn, sen vidare därifrån till Hamburg där jag ska byta till ICE (Intercity- express) mot Berlin!



Jag är redo.

Exhale


Armbanden på, ett tecken på att jag inte kommer diska och städa toaletter på ett bra tag. Nu när jag äntligen får, är jag så dödstrött så att jag inte ens orkar följa med till stranden. Jag tänker istället slumra till Suits, lägga mig i solen här hemma, springa när solen går ner, kanske, kanske packa lite och prata med Wille tills jag somnar.

2 jobbdagar kvar

Lite blider från min underbara springtur påväg upp till huset. Älskar Skåne, önskar att jag bara kunde lägga stressen och ångesten i en låda och låsa bort den föralltid. Känns som en sån onödig känsla?










3 dagar kvar till friheten

Jag har jobbat fyra dagar och det känns som en månad. Tre dagar till måste jag stå ut, tre dagar av stress, ingen lunch, svett och tårar.

Jag har ändå fortsatt springa varje dag, badat i havet två gången, firat Oskar och träffat Ottilia och hennes fina trevliga vänner.

Snart är det tågluff och pappa börjar bli orolig. Sen hoppas jag på vila och fina kompisar i mitt älskade skåneland.








Morgonjobb, eftermiddagsbästis

Så vad har jag gjort sen jag kommit ner till Skåne? Börjat jobba varje morgon från 7.30-15.00 vilket jag gör tills på lördag. Det är hemskt att gå upp på morgonen när jag inte ens kommit in i rätt dygnsrytm men det är skönt att sluta tidigt, det är jobbigt att springa mellan att hålla koll på frukostbuffen, diska och att bädda andras sängar men det är bra att få lite pengar.






För jag möts ju ändå av dom här två efter jag varit ute och sprungit — Vilket jag ska försöka göra varje dag och lyckats med än så länge, det känns så bra! Tror jag. Hur skulle jag klara mig utan min muminmamma ottila











Sushirolls och champagne

Idag fick jag äntligen mitt bagage! Nu kan jag slappna av på riktigt. Mötte upp Sandrah vid tc för att äta sushirolls efter färden till Arlanda. Så gott och prisvärt skulle jag säga. Fina var dom också, speciellt soja fiskarna. <3 



När jag kommer hem ser det såhär fint ut i våran rabbat, det bara lyste! 


När mamma kom hem fick vi äntligen tid för att fira hennes 47års dag och min födelsedag, som det faktiskt bara är 20 dagar till..! Kommer ju sitta på ett tåg mot Madrid då så lite svårt att fira då. Vi fick i alla fall en fin solnedgångspromenad, champange och choklad doppade jordgubbar innan jag var tvungen att packade för Skåne och tågluff.




Shit nu blev det visst lika sent som igår! 

Intensiv kompisvecka

 

Skönt att vara hemma i Sverige och Stockholm igen, Stockholm den lilla staden nära naturen — klipporna som går ner  i det stilla Östersjön där solnedgången, med guldkantade moln, speglar sig i havet. Ge mig bara lite färskpotatis, sill och annan svensk sommarmat så är jag hur nöjd som helst!

 

Vårt bagage är fortfarande fast i London och jag vet inte om jag vågar tro på att det någonsin kommer tillbaka till mig. Eftersom jag inte riktigt vill åka ner till Skåne med en halvtom väska riktigt än, så passar jag på att fylla dessa vardagar med dom jag älskar som mest från Stockholm. 

 

I förrgår hade jag brygghäng med Wille (som fick måsfågelbajs på byxan). Han berättade om allt om Bråvalla och jag allt om USA roadtrippen. Senare mötte vi upp Sandrah, Dennis, Lydia och hennes underbara kompis från Singapore/Kina, åt middag och satt på kaffe 60 tills det stängde.

 

Igår var jag på bio och såg 22 jump street med Ellinor och Sandrah. Passade perfekt för mig som ville fly från verkligheten ett tag att se en sån underbart fjantig komedi.

 

Idag vaknade jag upp hos min lilla sjuka pojkvän William, satt och åt brunch ute och myste i åskan, åkte till Täby för att sedan bli hämtad av Brette (som stålt visar upp sitt körkort!!). På vägen hämtade vi upp edan hänga Dennis och sedan fick vi sandrah att ansluta sig till oss. Trevlig och lungn kväll! Saknar dock resten av gänget :(

 

 





RSS 2.0