#Lydia to go

Igår, den 30:de, hade Lydia hejdå-brunch för imorgon, den 1:a september, far hon till Connecticut, USA. Det var mycket fint ordnat, men konstigt att se på och tänka sig in i hur det känns för Sandrah, med flera, att säga hejdå till en av sina närmsta vänner från högstadiet sådär. Synd att jag inte fått lära känna henne bättre, men jag hoppas fortfarande på att få göra det! 
 
Måste vara häftigt att sammla alla sina nära och kära sådär och verkligen inse hur fina de är.
 
De flesta bilder är tagna av Lydia med hennes grymma kamera, vilken kontrast till alla mina mobilbilder...
 




 

























Indien. Indien. Indien?

Jag får panik av att skriva denna ansökan för att få åka till Indien via skola. Jag vill sä gärna, men hur ska jag visa det? Är det bra att visa att man är erfaren eller väljer det hälldre någon som inte har fått vara med om så mycket? 
 
Det kommer bli en så stor besvikelse om jag inte lyckas så det kanske är lika bra att inte skicka in nått. Fast då kommer jag bara ångara och undra varför jag inte ens försökte. Får väll sova på det.

Det skulle kunna vara jag och Wille, men det är Knyttet och Skruttet från en av mina favoritböcker av Tove Jansson. När hade jag tänkt att göra tid åt att läsa alla hennes böcker?

Ännu en skolvecka drar igång

Tiden springer och jag är inte ens säker på vad jag gör med den? Känns mest som om jag förflyttar mig och mina prylar från A till B till C till D till A igen. Tiden den spenderas konstant på tåg, till fots eller på cyckel med mina "livs-planerings-listor" som lyser upp mobilskärmen. Jag kollar inte på serier, är inte på tumblr, jag läser inte, jag syr inte, inte ens läxorna har dragit igång! Vad gör jag ens?

Måndagen börjar med Gotlands ramlimpa
Måndagkvällspromenad vilket resulterade i att jag stannade aningen längre... Så svårt att lämna denna mupp
"Försov oss" och missade min första engelskalektion. Detta ska absolut inte bli en vana
Har verkligen påbörjat denna kavaj nu när man har alla tyger och börjar klippa ut delar då kan man vara säker på att det kommer bli nått som avslutats.
Hejdå skåpet för dagen
Köpte fodertyg hos en ytterst trevlig liten självlärd skräddargubbe på Siden Carlsson. Han skröt fint om hur kungahuset köper lila fodertyg hos dom. Vinröd acetat blev det till pappas randiga mörkblå kavaj

Sist men verkligen inte minst har jag fått prata ikapp lite med fina Ida om vad som händer i livet. Han inte ens ta igen hälften av vad jag missat. Glömmde förstås att ta bild på denna vackra människa, men det kanske bevisar att vi hade fullt upp med annat! Kan inte fatta hur vi inte kan ha setts på så länge! Vi som båda är så bra på att plannera?

Imorgon blir det jobb på Atlas Copco med Carlos och co. Hela helgen är plannerad och på måndag har jag mitt första prov i trean. Nu ska jag försöka ta och lunga ner mitt schema för jag blir så stressad att jag inte vet vart jag ska ta vägen. (Det är bara i en viss persons famn som jag kan slappna av till 100.)

En sensommar helg på Gotland

Denna helg har jag trippat runt på kullersten, bland murgröna och igelkottar. Det är nämligen så att jag varit på Gotland, passat supersöta engelska barn samt träffat min fina Gotlands kusin. Invigde också mitt svenska nattliv på Gutekällarnen. Shit vad kul vi hade!
























L








Ny termin, nya projekt

Vi drog igång direkt med vårat nästa sömnadsprjekt redan igår. Denna termin ska vi sy kavajer/ kappor. Helst hela tre stycken, och jag har redan alla planerade. Hoppas kanske till och med sy fyra. Det är verkligen praktiskt att sy många av samma plagg, för alla olika moment för plagget fastnar på djupet. Som med skjortan, vilket är det enda plagg jag känner mig helt hundra på.

Känns konstigt att dra igång såhär direkt efter en hel sommar utan att sy. Är verkligen ringrostig. Jag skäms! Men mitt mål för i år är att börja starta lite projekt hemma också och våga göra fel. Någonstans måste man alltid börja. 

Njuter av min städade låda så länge jag kan....



Jag börjar med att sy en riktig herrkavaj till min pappa. valde detta mörkblå lite smårandiga. Tror det kan bli riktigt snyggt med något häftigt foder. Kanske ljusblått? Det är dessutom första randiga plagget jag syr så det blir en spännande utmaning. Ser fram emot resultatet!

Du går nedtryckt i två alldeles för grova skor, det börjar visst bli höst

Men den är aldrig riktigt lika grym och svartvit som man tror.

Hej. Jag har klarat av första dagen av skolan och det känns som om jag aldrig haft sommarlov och kommit tillbaka till mitt slitna-gamla-skol-jag. 289 dagar kvar till studenten. Jag vet inte vad jag ska känna. Så nu ligger jag i min säng och lyssnar på Wille sucka och stöna över sitt schema vilket gör mig glad på ett konstigt sätt. <3 

"Mitt liv skulle vara mycket bättre om jag bara kunde vara inlindad i massa lakan... Som var nya och rena varje dag" 

Yeah alla drömmer vi om något

 
Mogna och goda avocadosar gör mig glad

Imorgon börjar sista året på gymnasiet

Och jag har i stort sett bara låtsats om ingentig tills nu. Kanske är dags att börja med framtidsplaner, rutiner eller bara förbereda sig mentalt för höst och vinter, men vi tar det imorgon.
 
Just nu vill jag bara fortsätta att leva såhär i min fina dröm:
 
Fika med vänner och träffa familjemedlemmar bägge sånna som man inte sätt på allderles för länge, vakna upp och somna brevid de jag älskar, äta goda frukostar/lunchar/bruncher i sängen, ta kvällsprommenader, träffa fler fina vänner på stan, sova på bord, lyssna på stadsbrus samtidigt som man blir kliad i håret, samt bli pank på spontan gråtbio, ett juicepaket och naturgodis. Underbart.
 
Men imorgon är det dags att vakna upp till verkligheten. Skola, någorlunda tidsuppfattning, läxor och lärare. Tur att jag har mina skräddare, helger och lov.
 












 







For a second my mind started drifting

from your mouth speaks your lovely voice
the softest words ever spoken
what's broken can always be fixed
whats fixed will always be
broken

you put your arms around me


Tillbaks i storstan och allt annat

Nu är jag hemma igen och på något vis känns det som evigheter sen. Ändå så är allt ganska så precis som jag lämnat det. Det är jag som är annorlunda, rikare på erfarenheter som får mig att inse hur mycket jag trivs här och hur mycket allt och alla betyder för mig. 
 
Så vad har jag hunnit göra under denna vecka? Oj det känns som en månad. Jag har gjort allt och inget. Jag har fått Wille att prova alla mina ringar och fått världens finaste armband i födelsedagspresent, firat Ellinors 18års dag och min namsdag, sovit hos Sandrah, fått dunderfrukost och pratat i timmar om allt medans dagen gått, kollat på Pulp fiction i rålambshovsparken med ett fint gäng omkrig mig och en fin pojke i knät (Sandrah du är också fin), vaknat brevid samma fina pojke de senaste två nätterna, fått besök av allderles för många skåningar och kört hem från Fridays i storm och översvämmade vägar. Kan inte säga att jag inte är nöjd med denna vecka.
 
Nu har jag jobbat elva och en halv timme och ska sova själv för första gången på en vecka, vilket känns lite tomt. Imorgon får jag äntligen träffa min fina gotlänning! 
 

(12:e aug) fika i en park
(12:e aug)
(13:e aug)

(13:e aug)
(13:e aug)
(13:e aug) det spårade med mustascher som centerpartiet delade ut av någon anledning 

(13:e) Travolta på duken
(13:e) kolla vilken mysig tjej

(13:e) Oj vad jag bara ville pussa på den pannan (och det fick jag sen)
(14:e) 
(15:e) shit vad det regnade denna dag, är det kanske hösttider på väg?

(15:e)
(15:e) Karlas komfirmation på T.G.I Friday

 

Ottilia flyttar till Öckerö

Igår drog Ottilia ihop alla sina vänner från olika delar av Sverige och samlade dom i ett hus mitt ute på landet. Modigt! Men det kan ju inte bli annat än lyckat eftersom en vän till Ottilia inte kan vara annat än bra. Det bjöds på glowsticks, jello-shots, kladdkaka, chips och musik. Vad mer skulle man kunna önska sig? Jo att få träffa en syssling där mitt ute på landet som kommit hela vägen från Göteborg. Världen är väl liten?

Så nu flyttar alltså Ottilia till en liten ö utanför Göteborg för att plugga samhälle och segla över de sju stora haven. Jag förväntar mig få höra helt underbara historier om detta.































Finbesök

Jag behövde inte vara ensam länge här i skåne för titta vilka som tog tag i sin kragar och satte sig på tåget ner hit! Underbarat att få se några från min skäddarfamilj. Ni gör mig så glad och hel. Vi har hunnit åka över bron till Danmark och strosat, tagit en snabbis till Malmö, hängt i Ystad och ätit pizza och kvällsbadat från bryggan i det varma vattnet i Svarte. Übermysigt har vi haft. Idag åker de hem men de fick en trevlig kväll på Ottilias hemmafest här mitt ute på landet. Det var något nytt!
 





 



 



































 



 




 

Getting back on track

 
 
 
 
 
 




Skåne, riktig hemmagjord mat, min egen säng, tystand, min skånska syster Ottilia, promenader, springturer,
 
Och idag kommer Sandrah och Sabina! Kan det bli bättre??!
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Tågluffens sammanfattning

Vilken resa, och så jag har lärt mig. Har nog lärt mig lika mycket under dessa tre veckor som jag gjort under hela högstadiet. Om mig själv, mina medmänniskor och den knäppa världen vi lever i. Att sitta på tåg och se hur landskapet långsamt men säkert förändras, att gå vilse bland små krokiga gator och hitta en spännande affär eller en mysig resturang. Vissa dagar hade jag svårt att somna för att det var så mycket att bearbeta. 
 
Jag hade sett fram emot att få resa och utforska såhär på egen hand så länge jag kan minnas, att få känna känslan av frihet, att få vara stor och självständig, men så fort jag satt mig på tåget krympte jag. Jag kände mig plötsligt så liten, ensam och sårbar. Det är ansträngande att plötsligt vara i ett främmande land med en stor grupp halvt främmande människor där man är tvungen att tänka en extra gång varje gång man har något att säga. Jag försökte klara av allt, och låtsades inte om mina jobbiga känslor och sidor. Jag ville att alla skulle förstå och tycka om mig direkt, jag ville vara sådär översocial och lätt att lära känna. Det höll inte i längden. Så efter att ha brutit ihop lite och accepterat att jag inte har samma sociala egenskaper som många andra gick allt mycket bättre. Jag behöver min tid att studera människor och lyssna innan jag bjuder på mig själv. Det är också en bra egenskap på sitt sätt. Alla människor har sina för- och nackdelar, extroverta och introverta. Jag tycker inte om att ha samma meningslösa samtal med nya människor om jag inte vet att det kommer leda någonvart. Då tycker jag inte det är värt det. Ni ska bara veta hur många knäppa människor det finns där ute som vill utnyttja en för sitt eget bästa. Det är chockerande. Det finns förstås en liten skara pärlor där ute, men de är få! Så håll i de du har hårt! 
 
Det är underbart att resa i Europa. Att ha så mycket olika kulturer så nära varandra. Att ena dagen vara i Frankrike och ett par timmar senare vara i Tyskland eller Spanien. Vilken frihet att ha interrail kort och några tusenlappar. Kommer definitivt vilja resa och utforska jorden mer och hålla kontakten men min lilla engelsktalande internationella familj.
 
När man bor så pass länge med så många människor på så många platser börjar man verkligen lägga märke till småsaker, saker man inte ens visste betydde så mycket för en. Det är mycket mer ansträngande än man tror att resa. Speciellt när man reser många. Man får lära känna andra personer än man tror att man känner när man lever 24/7 tillsammans. Den största saken jag fick verkligen lära mig var att längta. Trodde aldrig jag skulle längta så mycket. Efter Sverige, mina vänner och min familj det är jobbigt att längta, men också en bra sak. Man lär sig uppskatta det som man annars tar för givet. Det finns inget som får en att känna sig så komplett men ändå lite tom som att komma hem från en sån stor resa. 
 













BARCELONA

Måste nog säga att min tid i Barcelona var den bästa tiden på resan. Att bo fem min från stranden och en kvart ifrån centrum är inte illa.

Staden och tunnelbanan är dock känd för sina ficktjuvar vilket jag var mycket medveten om, men vilket inte hjälpte. Redan 5 min efter att ha kommit av tåget höll min mobil på att bli stulen. Som tur var märkte jag det och tjuven "tappade" den. Dramatisk händelse som resulterade i att jag mycket paranoid. Litade inte på någon och kunde vakna upp mitt i natten med ett ryck för att kolla att allt fanns kvar på sin plats.

Inne i staden finns det många fina byggnade och trånga smågator. Så jag och Erika tog två intensiva turistdagar för att utforska medans de andra latade sig på stranden. Insett att jag och Erika är de som vill få ut samma sak av resan. Ena dagen prommenerade vi runt i centrum och andra gjorde vi en Gaudí dag där vi såg både den fantastiska kyrkan La Sagrada Família (Som har tagit 132 år att bygga och är fortfarande inte klar) och hans park med pepparkaksliknande hus, mosaik- djur och bänkar. Förutom det var vi på vår underbara strand, små shoppade, prommenerade runt i vårt kvarter, åt tapas, glass, indisk mat och gick på en underbar nattklubb med världens härligaste DJ. Det var ett "foam party" där det senare skulle sprutas ut skum. Tyvärr missade vi på grund av att Margaux tappade sin plånka. Och gänget kaosade... Men vilka minnen! 


























































































RSS 2.0