Savage Beauty, och en hyllning till Alexander McQueen

 

"There is no way back for me now. I'm going to take you on journeys you've never dreamed were possible"

-Alexander McQueen

 

Och visst gjorde han det.

 



 





 

 
 



 
 


 



 















Ja ni fattar, han va ett geni som töjde gränserna för mode och konsten. Det som andra skulle kalla fult såg han någotvackert och värdefullt i. Han kunde alla reglerna och därför kunde han bryta dom.

 

Det var en magisk utställning, vad mer kan man säga.

 
 

Hej igen

Tydligen finns det folk som tycker jag borde uppdatera här som inte är jag själv så det är väll dags.

Att jag inte hängt här är dock ett bra tecken. Jag har så mycket på gång och det har kännts bättre att leva vidare istället för att stanna upp och reflektera. Men dockumenterat har jag gjort. Genom kameran i alla fall.

Så vart var vi? Skåne. Efter att ha lämnat Skåne med magen full av chilenska complettos och ha pyntat Ottilias vägg med lite Patti Smith så rullade jag upp till Stockholm. Och i Stockholm har livet rullat vidare. Typ som på en räkmacka. Har jobbat både 15,5h pass och 8h pass hos Carlos, rensat, varit på två tinder dejter, solat och kollat på utebio i rålis, bränt upp gamla bilder, firat en födelsedag, ätit italiensk glass, varit moraliskt stöd i rensning, sprungit Midnattsloppet, fått besök av belgare, paddlat kajak runt Kungsholmen, varit en sväng till Gotland, druckit mousserande på klint med fin vän, firat släktingar, hängt backstage på Ida Sjöstedt SS16 som invigde Stockholms modevecka, och hör och häpna fått deltidsanställning på en advokatsbyrå och barnvaktsjobb!

Imorgon kl 10 börjar det riktiga arbetslivet. Tack och hej fina "sommarlov".






































Enkelhetens förmåner

Att få vara i Skåne. Att prommenera hem i mörkret med mobillampan på för att inte trampa på sniglar. Hem från en lång dag och kväll med skrattanfall och smultronsöta jordgubbar.

 

Att stanna, kolla rakt upp och låta ögonen vänja sig vid mörkret och låta alla tusentals stjärnor träda fram bland en stor röd måne.

 

Att stå på en kulle i ett av alla Skånes fällt tillsammans och titta på den färgstarka solnedgången.

 

Att läsa ut en helt fantastisk poetisk och känslosam bok som man vill att alla ska läsa och kunna relatera till och känna lika starkt till.

 

Att halvsova i sanden och lyssna på havet. Hoppa i från bryggan.

 

Man behöver inte åka långt för att finna lycka. 

 





 

4 dagar i London

Fyra dagar gick fort förbi. 

 

Med fnattar och docks tog jag mig över bron och flög till England där Ellen stod och väntade på mig vid Fulham Broadway. London chick var hon och allt. Redo för ta en drink på lokala baren och dricka sparkeling wine i sängen till hemmalagad vegetarisk padtai. 

 

Dag två tog vi oss till Victoria and Albert Museum för att kolla Alexander McQueen utställnigen Savage Beauty. Helt otrolig utställning, man vet inte vart man ska kolla, eller ta vägen för den delen. Går det ens att komma i närheten med att åstadkomma det han gjort?  Har inte tillräckligt med ord för att beskriva detta geni. 

 

Ellen jag trivs så bra hos dig, hoppas du tålde mig. Jag trivdes både i ditt fina nystädade organiserade rum och din nerstökade röra. <3 Att bo i kollektiv med sunkig heltäckningsmatta gasspis och omringad av musiker som sitter och plonkar på gitarrer som man kan somna till är mysigt. Fina pratstunder i sängen, fettiga fish and chips, the slug night club, strong bow, ginger ale, pakistanska tygburiker, posh afternoon tea och this is England 86 med crisps och te. Det är mycket mysigt det med.

 

Efter att ha gjort av med pengar jag inte hade spenderade jag de två sista dagarna åt att prommenera runt Non stop leva på bars och äpplen och orientera mig med kartor. Turist? Javisst! Alla "viktiga" atractioner såg jag i brist på fantasi. Camden är fortfarande bäst. Men Harrods food court och portobello road är ganska fina med. Häftigt för mig att upptäcka att när man reser själv, då hinner man göra allt man plannerat och styra och bestämma själv helt vad man ska göra. 

 




 





 


 

 




















 





 





 






 


 


















 



RSS 2.0