Tid för frukost

Bland det härligaste med lov är att man har tid för frukost! Tid för att bli hungrig, tid för att göra det lilla extra och tid för att sitta länge och äta. Har länge haft cravings för getost med honung och valnötter så nu har jag levt på det. Hittade lite ramlimpa i frysen, mitt favorit gotländska bröd. Passade på att göra en mjuk övergång eftersom jag nu spenderar sista helgen av lovet har med min fina kusin på just Gotland.
 





Förr skulle man vara solidarisk. Nu ska man vara solid och arisk -Euskefeurat




V.8 2015 nu - sportlov

 

Denna vecka flöt på rätt bra, har faktiskt fått sy en hel tyllkjol från scrach! Allså inte bara klippa ut delarna. SS15 kollektionen kom och den är så underbart fin! Blev avundsjuk på alla plag de fick ta som de beställt till sig själva. På fredag ritade jag lite bh från egna mått, fikade med Ellinor och sydde en skjorttoile till mamma och han till och med träffa sandrah på kvällen. 

 

Nu är det sportlov och jag ska absolut träna! Träffa de som inte lämnat mig. Måla, fika, gå på bio, äta god mat och ja börja på mitt projektarbete... Och engelslaprojektet.

 










 

Världens bästa pepp ♡

När jag trodde att jag sjunkit till min botten, trodde att jag blivit det jag hatar mest. Känt mig så obehövd och menlös, fick jag det här:
 



Och nu förstår jag. Jag måste lära mig att inte behöva folk. Jag måste kunna klara mig själv och fixa mig själv. Vända cirkeln åt rätt håll. För vem ska vilja va med mig, om jag inte vill vara med mig själv.

Lirre 19 år

Igår, måndag firade vi fina och underbara Linnea på ett härligt taiställe på östermalm. Godaste drinkarna med passion och mango, livsfarligt. Mötte upp Ellen innan och pratade ikapp vilket också var trevligt! Du har verkligen fina vänner Linnea :)










V.7 2015

Jag skrollar igenom min kalender, upp och ner varje dag och ser på hur det blir mer ont om dagar kvar tills det är dags att ta tag i allt. Tills mycket av det självklara i livet inte är självklart mer.

 

I måndags hittade jag en sol som värmde på väg från skolan till praktiken. Så jag satt kvar ett tag och imbillade mig att mitt ansikte fick lite färg. På praktiken denna vecka fick jag klippa 71m tyll, tyll tills min hand domnat, torkat ut klädpåsar från dam och ja som sagt packa ordrar. I fredags hade jag bakat för att fira lirre som fyller nu på måndag. Kollat på det regnar köttbullar och ätit semlor i sängen med wille. 

 

Idag, söndag har jag ätit hemla med sandrah på Wienerkaffet 11/10. Fick min lön också i torsdags så jag köpte förstås en polaroidkamera. 

 













Jag fick mig en lagom klyschig alla ♡-dag

Vakna upp brevid den jag älskar. En långsam morgon med frukost tillsammans. Chocklad och ros. Träningsdejt med bål och bålstabilitet, många pussar och svettiga kramar emellan alla övningar såklart. Duscha och äta smält glass på golvet som någon ställt i kylen. Bara vara vi, skratta, tjafsa och äta sushi i Mörby.

Jag tycker nog att det romantiskaste är när man ansträngt sig men det inte blir exakt som man har tänkt sig, mer charm, mer personligt och det gör mig varm om hjärtat. 

Hemma hade någon för första gången bestämt sig för att fira detta hon med. Det bäst med alla hjärtans dag middag och fint te i burk och en naprapat/massage tid till mig <3

Vet inte vad jag tycker om alla hjärtans dag egentligen när det bara handlar om konsumtion, men jag har inget emot att få anledning till att vara med den man tycker om och hitta på något kul. Har inget emot att få blommor heller. Ha kul ska man ju dock försöka göra varje dag och blommor kan man ge när som helst när man känner för. Men idag är jag glad och tacksam. Gonatt 









V.6 2015

Torsdagen förra veckan fick jag hänga med Ida och co. På studiebesök hos "Hantverkarnas vänner" ute på Djurgården. Mycket spännande, hade aldrig har talats om det förut. Är tydligen en skola där de har väv och broderi utbildningar. Högst upp har de också en ateljé där folk jobbar med att reparera gamla (exempelvis) prästkläder och göra försvarets intarsia flaggor. Ett sånt sjukt krävande jobb. Det tar ca ett år att göra och kostar en och en halv miljon. Känns som man skulle kunna göra roligare saker för dom pengarna.

Fredag. En underbart skön dag då man får vara i skolan, göra mönster i lungt tempo och bara pusta ut från veckan. Att bara få slappna av i alla muskler och sen sitta kvar och pyssla med egna projekt om man vill är så roande. Jag påbörjade mitt första projekt till mamma. Det ska bli en svart sidenskjorta. Spännande och läskigt att sy i siden för första gången. 

Lördag morgon. Jag o Wille. En lugn morgon. Vi gjorde amerikanska pankakor dränkta i lönnsirap. Känner att den burken kommer va slut nästa gång jag ser honom... Fick ett fint usb men lite shortstories och viktiga filmer som jag missat och absolut måste se. Sen drog jag och Sandrah runt på stan och letade desperat efter fik. Så fullt överallt, men tillslut hamnade vi på espresso house.

I söndags var Marcus och åt middag hos oss. Emanuel och han hade skoputsverkstad i hallen och jag tvingade honom att kolla på laleh dokumentär ("jag är inte beredd att dö än") med mig. Underbar är hon. Dokumentären finns på SVT play eller på min fb om någon är sugen. Verkligen värld att se tycker jag!

Idag måndag. Ny vecka. Jag har bara packa ordrar hela dagen. Har rotat fram och rollat 22 packet fulla med kappor (heeeemska att rolla) och klänningar. Men det är lite mysigt och meditativt.









Ja livet rullar bara på.

Söt pojke o snöslask








Denna vecka har börjat med snö dygnet runt.i ett ganska bra tag nu. Om ni frågar mig är det dags för vår nu. 

Idag har jag hållit mitt engelaka tal om hur man ska förändra världen. Det genom att uppmärksamma hur mycket tid som läggs ner på kläder vi köper och hur äckligt lite vi betalar. Är nöjd faktiskt, hoppas läraren är det med. Sen fick jag besök av min fina visa skräddarlärare Anna. Åh vad jag gillar henne. Hon gjorde min dag. Spelade ingen roll att jag fick rolla, pressa, vika och packa ordrar hela dagen och bli hypnotiserad av tejp raffset, för det var bara lugnande och kul. 

Igår fick jag äntligen träffa kaninen Moses, fruktansvärt söt, försiktig men nyfiken och sÅ liten! Vi bonda förstås direkt. 

Helgen innan denna vecka fick jag lära mig hur Wille äter flingor o yoghurt. Var för sig. Så gulligt. 

RSS 2.0