Lagom skön helg

Har läst ut min andra bok för i år (Mycket läsning att catcha upp i för att nå mitt årliga läsmål, ca 10 böcker). Jobbat ett långt pass på en 50års fest som hovis där vi alla fick make up store goodiebags efter. Och idag har jag bara legat i solen, fixat klart min redovisning ätit jordgubbar och grillat. Livet är bra o lungt.








Någon av de där veckorna innan studenten

Väll Sy sy sy, diskutera tatueringar, vila vila vila, sy sy sy, hata svenska läraren ... Detta vart typ min vecka.



Börjat nya sidoprojekt mitt i allt


Sandrah gjorde narr av våra tatuerings planer


Gick på stan i regnat med mammi en tisdag. Fick lena fötter på day spa. Köpte knappar o tyg till sidenband.


Behövde klippa mina naglar.


Vissa blev helt klara med sina studentkläder.


Jag njöt av grannens körsbärsträd och naturliga confetti


Och idag har jag ätit lyxpizza med mamma och bror och kollat på big hero 6 nu ska jag sova och imorgon ska jag jobba på söder! Gonatt

Sushi skapare

Tröttsam vecka har det varit so far, men här är lite uppdate. Går och är sådär töntigt småsjuk hostar ut mina lungor o snyter floder från min vänstra näsborre. Pank är jag som sagt med men jobb i sikte har jag!

I lördags gjorde jag sushi med Sandrah. Den blev sådär. Fina blev dom, men smakade off. Typ sushi utan sushi. Men kul hade vi medans vi skapade och fick hoatskrattatacker av våra övertrötta skämt. Slutade med nachos <3












En bok om 100 år av mode

I engelskan 7 har vårt sista projekt varit att läsa faktaböcker kopplade till våra inriktningar, prata fritt om dom i tio minuter framför klassen och sedan bli utfrågade av lärare och elever på boken man valt. 

Jag läste Icons of Fashion - The 20th Century. Det var förata gången jag läste en faktabok sådär rätt upp och ner och det var väldigt intressant och knasigt. Tänk dig att läsa en encyklopedia om 100 år av mode, för så var det, och på två dagar gick det. Eller var det tvunget att gå, för once again hade jag plannerat toppen bra! 170 sidor koncentrerad fakta, svåra engelska ord och modebegrepp som behövdes slås upp hela tiden. Som tur var fanns det mycket blider, så det blev snarare 60 sidors text. 

Fatta hur mycket modehistoria jag lärt mig..! Det intressantaste jag läst måste jag nog säga är den tidens stora designers (som numera bara är sitt märke) olika avsikter som ligger i grunden till deras märke. Om jag nu inte missuppfattat det så ville/vill: Chanel göra kvinnokläderna mer "maskulina", Moschino ville använda mode för att kritisera modevärlden, Dior ville göra kvinnan feminin igen, Gaulier vill uppmärksamma att kvinnan blir objektifierade i modevärlden, Donna Karen vill klä en karriärs kvinna osv. Det och de olika street fashions som finns och har funnits, hur de blev till, influenser och vad de står för.

En sak jag också insåg (inser att jag ljög på min redovisning Ellinor) var att det galna, nyskapande, nytänkande, avantgarde, rymdinspirerade, kortkortta 60-talet lätt är min favorit mode epok. I alla fall just nu. 

Här får ni några blider på skapelser av favorit 60-talsdesignern Rudi Gernreich


















Blev förstås väldigt inspirerad av alla olika intryck som boken gav mig så kanske kommer ett antal inlägg på lite olika designers, stilar och modekonstnärer som jag hittade i boken. 

En liten kulturdag

Idag, trots svag, sjuk och ynklig som jag var tvingade jag mig ut på min min viljestyrka för att träffa Ellinor och gå på den där kulturdagen som vi pratat om så länge. Kulturdag a la Clara Ellinor innebär att gå på alla utställningar vi vill och pallar gå på som pågår i stan. Vi var på Ann Sofie Backs- Allt ska bort! utställning på Kulturhuset där man bla. kan köpa toapapper, tuggumi, string, dildos och självlysande kondomer. Sendan drog vi vidare till Fotografiska där vi såg Vee Speers, Martin Parr och Andres Serano.





























Ja, och sen var väl kulturdagen slut för vi hamnade på donken och drog sedan runt på Åhlens City där jag råkade köpa en alldeles för dyr tröja. Nu ligger jag här hemma helt slut, helt pank och mår dåligt. Borde så åka och lämna tillbaks den där tröjan. Men jag har i alla fall en bra bok att läsa dagarna fram över som borde spenderas här hemma. Och tröjan är väldigt fin...


Studentklänningstyget.



Skulle inte kunna beskriva det bättre än: att det är väldigt Clara.


Firandet av Alma fortsätter

På söndagen hade Alma en/ett jättefin/fint mottagning/kalas med verkligen alla nära och kära omkring sig. Kan inte annat bli att bli lite avis. Min studentmottagning kommer inte vara något likt det där och min 18års dag firades inte ens i närheten sådär fint med tal från bägge föräldrar, champange och så fina genomtänkta presenter. Men ja, det är hon värd. Med all den kärlek hon sprider själv. Grattis syster!







18års fest(ival)

 
I lördags fixade jag mina naglar såhär fina (höll ej så länge dock)

 
sminkade mig såhär fint
 
 
och drog med den här till Almas födelsedagsfest på söder. 
 


Det var som sagt 18års fest(ival) med Bråvalla tema. Har inte varit på Bråvalla, men för mig är festival = flum, fylla, musik och wannabe hipster
 


Vi hitta skor i storlek 50 
 

Fin lapp hade hon gjort
 
 
Och när vi kännde oss klara avslutade vi kvällen på donken med en så värd hamburgare i hand.
 
Som ni ser hängde vi mest för oss själva. Alma hade ja fullt upp med att flänga omkring. Jag kände knappt någon annan och alla andra kände typ varandra. Fanns många trevliga, men också några väldigt irriterade "kunniga" som vill starta bindikrig. Lite töntigt tycker jag. Hade inget ork till det. Men overall blev det en trevlig kväll, jag hade ju

trots allt Sandrah vid min sida.

 

Bindi:

 

En utsmyckning i form av en liten färgad prick i pannan som traditionellt bärs av hinduiska kvinnor, särskilt i Indien. Den färgade pricken kan även kallas tilaka, bottu, bindiya eller kumkum.

 

Idag bärs bindin ofta som dekoration, men ursprungligen har utsmyckningen haft mer religiös betydelse. Pricken är en symbol för fromhet och signalerar att personen är hindu. Pricken symboliserar också det tredje ögat. Det tredje ögat ser inåt, mot gudomen. Ogifta kvinnor hade en svart prick, medan gifta kvinnorna hade en röd prick; den röda pricken står också för att kvinnorna är lyckliga.

 

För utsmyckning finns numera bindi i olika färger och i olika utföranden, till exempel i form av smycken som kan klistras på och kvinnor använder dem när de vill vara fina, exempelvis vid fester.

 

(Wikipedia)

 

Så. Varför tjafsa om det? Finns väl ändå viktigare saker att diskutera. 


Maggio på Grönan

Igårkväll var det premiär för Grönans konsertsommar så jag och Sabina drog dit för att se Veronica Maggio. Fint väder, fin scen, fin röst och fina texter. Ganska bra start på sommaren!

Blir dock en lite jobbig publik när konserten börjar så tidigt eftersom det det blir en yngre skara som är där på sin första konsert.












Mitt Gymnasiearbete







Bestod av tre klänningar. Alla i blått. En i manchester med vit bandkantning och vita stolpfickor, en i jersey trikå med luva, och en i jeans med hängslen och lapp på magen.

BLUE MOOD. Heter kollektionen och är inspirerad av min barndom.


Almas sista dansuppvisning

















I söndags var jag och såg min syster i plast (som Carlos brukar säga) dansa på Balettakademien. Tydligen vart det hennes sista uppvisning där. Fint och djupt var det, och med mycket känslor. Sista bilden är på barockmänniskorna. De dansade en barockdans där i slutet av uppvisningen. Tydligen trivs de himla bra i sina kläder/roller och lever i sin egen lilla barockvärld. Helst hela tiden.


Föresten

I lördags fyllde Sandrah nitton år! Jag, Ellinor, Krystian, Dennis, Wille och Brette firade henne först med doughnuts i Täby centrum och sedan på baren Retro på Fridhemsplan! Vi hade fint, med How I Met Your Mother stämning och det var skitkul.









Nu tillbaks till att försöka hitta min motivation. Bara 30 dagar kvar i gymnasiet. Sen drar jag och Sandrah till Paros i Grekland!

Mösspåtag

Ja då vart det ju dags. I år på Valborg tog vi på oss våra mössor, va glada tillsammans och gled runt. 
















RSS 2.0