kulturhelg

I lördags tvingade min mamma mig att hoppa på cykeln bredvid henne (helgen bästa beslut) för att ta oss ut till Djurgården och Waldermars udde för att se Lars Lerin och Sigrid Hjertén. Det var sista chansen och vi ville ju inte missa det. Här nedan har vi en samling på i stort sett allt jag tyckte var fint. Lars Lerin är helt enkelt för bra på att måla. Hur är det ens fänga stunder och atmosfärer så? I akvarell? När man stod där framför målningarna kändes det ibland som att det var hål i väggen som man kikade igenom där scenarierna hände på andra sidan.

Sigrid Hjertén är en helt annan grej och går inte att jämföra med Lerin, men jäkla vad hon kunde sina färger. Hur hon kunde plocka fram personlighet, känslor och stämningar och lägga dom på utsidan av människorna hon avbildade, ögonblicken och landskapen. Det hon gjorde var inte proportionerligt eller "korrekt" i färg, men det är mer än rätt ändå. Tog inga bilder där för ville bara vara i stunden.

Sen var jag på fotografiska med Joel och Joakim i söndags. Det var fyra väldigt olika utställningar jag ville se. En modefotograf samlade verk, en om havet och allt som lever däri, en med fantastiskt stämningsfulla manipulerade bilder på djur och natur, samt ett urval av Linda McCartneys bilder.

Så givande och viktigt med bra utställningar. Kulturen får aldrig dö. Nu är jag inspirerad och redo att leva vidare.




























långhelg


I onsdags gick jag ifrån jobbet vetandes att jag skulle få vara ledig fram till måndagen veckan därpå. Älskar att vara ledig flera dagar i rad så att man verkligen hinner göra något vettigt eller bara vila ut sig riktgit ordentligt. Denna  helg var en sån där fullspeckad helg där jag hann med i stort sett allt jag ville göra. Avslutade kul projekt, gick på en massa så inspirerande utställningar, hann träna (!!!) och ha trevlig middag med familjen. 

Sydde den 10:e skjortan jag någonsin sytt. En födelsedagspresent till storebror. Det är så kul att kunna sy till honom eftersom han är så fruktansvärt petig med hur det ska se ut och sitta. Blir han nöjd, då är det ett sånt achivement, och han blev nöjd! En svart skjorta i strechbomull blev det (bra om man vill ha det så tajt som Marcus ju vill). Den har vita små glansiga knappar och sånna där detaljer som jag tycker så mycket om i ett brytande mönstrat tyg i kragståndet och manchetterna. Den har även armbågslappar i alcantare. Något som blivit lite av Marcus signum. Äntligen kan jag också säga att jag börjar bli nöjd med stickningarna jag gör på min Singer. Har  blivit riktigt bra kompis med mina maskiner här hemma så det känns så kul.

Förstår att det är tabu att säga detta, men jag är så sugen på höst och vinter nu. Även om det är sorgligt att temperaturen sjönk så snabbt och det bara blir mörkare och mörkare, så kommer det faktiskt en ny liten Norborgare till världen då, och så jag längtar.





Hängde i Almens nya lägenhet ett tag i söndags och ja det är uttjatat, men det är så fint där. Gillar speciellt hennes målning från Hong Kong som hänger över sängen. Dagen efter inflyttningsfesten fick jag en bild på den upphängda amplen jag gett henne, som passar in allderles perfekt där. Prickade verkligen rätt med den lilla gula.





senaste vardagarna

Idag är det riktig svensk sommar igen. Neråt 15 grader, regnskurar och mulet. Riktigt pyssel och teväder. Det har ju varit så varmt på senaste tiden att man nästan glömt hur det känns att frysa. Det känns bra att frysa. Trivs.

Igår var det premiär för Almas nya lägenhet i Hornstull. Shit vad avis jag blir. Den var så mysig och välplanerad. En riktig drömlägenhet skulle jag säga. Är väl bara att börja spara för resten av mitt liv... Känns bra att ha henne hemma igen och jag ser fram emot att få träffa henne mera. En sån solstråle hon är. Känns helt rätt att hon valt knallgul som hennes detaljfärg i hemmet.

Förra veckan var det Pride och jag blir så rörd av alla som är med och visar att de står för att all kärlek är bra kärlek samt att man ska få vara den man är. Viktigt och tungt med dom som gick i början med förtejpade munnar och skyltar textade: "Vi går för dom som inte kan". Det är ju ändå så att det fortfarande är olagligt i extremt många länder i världen att älska dom man vill. Vilket är lätt att glömma när vi ändå kommit så långt som vi har här i Sverige. Är stolt över mamma som jobbade som volontär under prideveckan. 

Idag i regnet kom även alla valskyltar upp. Najs att bo på Lidingö och få Moderater, kristdemokrater och SD:are upptryckt rakt i fejset.

Nu tänkte jag gå och vara nostalgisk genom att göra det tunga jobbet att rensa mitt rum här hos mamma, för attsing vad mycket skit jag samlat på mig i mitt liv.  

Lite random från kamerarullen:
Tävla pappa köpt i Myanmar som hänger fint på väggen i Skånerummet

Gav bort de förra turkosa strumporna jag gjorde till mormor så jobbar på en ny uppsättning. Samt läser Bröderna Lejonhjärta illustrerad av Jesper Waldersten

Det enda man velat äta de senaste veckorna

Sjukt fin sidenviskos som jag klurat på vad det ska få bli.

Vackraste rosorna jag någonsin sett fanns i alla butiker under pride



<3 


Sankt Paulsgatan 3 å vad jag älskar att gå där och drömma om att köpa tyger för 1000-lappar per meter 

En liten simpel klänning jag blivit tvungen att sy mig i denna värme.

En annan simpel klänning jag impulsköpte tyg till pga plötslig förälskelse (Älskar denna modell kopierad från mammas strandklänning från Singapore sent 90 tal). Här har vi en typisk kl 2 på natten selfie pga sorgen av att tvätta bort lyckade ögonbryn.













moster clara

En helt vanlig dag på jobbet ser jag plötsligt att jag fått ett meddelande av min storebror där han slänger ur sig bara sådär att han och Ida ska få en lite bebis! Gissa vem som inte kunde sluta le resten av den dagen, och direkt började längta till vintern (innan det ens hunnit blivit sommar) för då kommer ju det lilla livet till världen. Det första jag gjorde efter beskedet var förstås att köpa de där bebistrikåerna jag gått och dragit i sen jag började jobba i tygbutiken. Ida och Marcus lär inte behöva köpa några kläder för jag kommer komma med en hel garderob. De har inget val.

Tänk. Stora storebror ska bli pappa, vår pappa ska bli farfar och Fingal ska bli farbror Fingal

Något pyttigt jag stickade ihop i Paris av merinoull. Eftersom det ju lär bli en kall liten vinterbebis.

Trikåerna jag äntligen fick en ursäkt att köpa som kommer bli hela sett med långärmta långbenta bodies, mössor och tofflor. Resultat snart.