Ibland är det det enda man behöver (höra)













Mamita Marilyn Oyazun säger: du måste tänka åhh kom det här innifrån mig?

Men det spelar inte riktigt någon roll hur många som tror på dig om du inte tror på dig själv



Paul Klee 

Roma/ Napoli

Italien Italien Italien.

Vilken lyckad resa vi fick. 

 

Vi lämnade ett riktigt snökaosigt Sverige tidigt på morgon och landade i ett soligt Rom. Helt underbart. Nästan som vår. Våran plan för första dagen var att bara glida runt i gamla stan men det slutade i att vi vandrade tvärs över hela Rom och bara råkade hamna på alla de finaste "piazzerna"och blev helt överväldigade av staden. Råkade till och med hitta en nästan exakt kopia av en olivoljebehållare som min mamma hade när jag var liten men som råkade gå sönder på torget campo di fiori. Sånt jag blir glad av.

 

 
 




Dag två checkade vi av colosseum och ruinerna forum romanum.

 

 
 








Dag tre hängde vi i Vatikanstaten med papa Francis och sen sprang vi upp och kollade solnedgången på en utsiktspunkt som vi hittade första dagen. Den kvällen slutade på en asmysig hipsterbar som vi snubblade över. Där drack vi baconöl.

 













 

Dag fyra tyckte vi att vi hade sett det mesta och gjorde bara mest vad vi själva kände för, typ köpa dyr tryffelkorv och 24mån lagrad permesan.

 




 

Dag fem tog vi tåget till Neapel där vi vandrade runt på små gator och åt pizza på stället där margarita pizzan uppfanns (Så rörigt ställe. Kunde inte sluta skratta. Men sjukt gott). 

 




 

Dag sex åkte vi ut till ruinerna av staden Pompeii och vandrade runt. Tillbaka i Neapel hamnade på en vinbar där Joel lärde sig att dricka rött vin och vi åt världens godaste plockmiddag som bestod av italiensk köttbullsgryta (guy...någonting..?), nybakat bröd ost, hounung och chark. En (dålig?) vana vi utvecklade under denna resa var att dela på en flaska vin varje kväll och mumsa på ost och korv.

 








 

Sen var det dags att dra sig hemmåt med stopp i Rom, Bryssel och tillsist Stockholm. Det blev en hemskt jobbig och tung hemsresa med stress och ångest och ilska och missförstånd på grund av slarv av flygbolaget. Men det ska vi förtränga för allt det har löst sig nu. Och jag är så stolt över hur stark och drivande Joel är. 

 

Lärdom- pengar är bara pengar. Finns mycket viktigare saker.

 

 

Alla de finaste bilderna har förstås Joel tagit med sin kamera.


Sluta drömma om det ljuva livet, vi kommer aldrig vara med om det. Och be aldrig mer om ursäkt för sakerna du aldrig gjorde. Men det äter upp dig när du ligger i din säng. Åh gud det gör så ont att något så nära kan vara då långt bort

Tiden går och går. Stunder fylls av meningsfulla saker och värdelösa saker. Vika är vilka? Är alla lika viktiga? Vilka studer är det som formar mig och får mig att växer som person?

Släpar ständigt runt på en historia, ett block och penna i min väska. Är rädd att om jag tar ut dom så kommer inspirationen eller lusten att läsa plötsligt attackera mig. 

Att självförtroendet, kaxigheten och inspirationen och alla övriga känslor alltid kommer o går som de själva behagar. 





RSS 2.0