Nov

Swoosh sa november och nu är vintern här. Snön kom igår med kylan från ingenstans perfekt till första advent och december nu i helgen. 

Lite höst o vintersliten är man väl, men vem är inte mer eller mindre. Saker har hunnits med ändå. Månaden började med halloweenfest hos Daniel och Märta med Sabina. Återvann min utklädnad med spindeltema från några år sen men uppgraderade den något. Min tunnelbanegranne på vägen hem till Lucas sa att min sminkning var cool, så det är ju ändå ett bra betyg!

Denna höst har jag insett hur fint knalloranget är. Fint i kombination till alla mina favoritfärger: rosa, turkost och marinblått. Sålde tyg till det faktiskt fina blomsterarangemanget till Sara Danius begravning. Blev påmind igen hur fint det är när kläder och färger får en stark ikonisk koppling till människor. Hjälper oss att minnas dom. Det är ju just därför jag älskar färg och form.

Fick träffa alla mina fina vänner från gymnasiet samtidigt i en och samma lägenhet! Med charader och bubbel mindes vi gymnasietiden.

På besök hos Marilyn fick jag se in i mina ögon i hennes senaste alster. Konstig känsla, men hon har verkligen fångat min blick. Mitt hår är också på pricken jag. Häftigt att själv få uppleva hur det känns att bli porträtterad. Nu vet jag själv vad jag utsätter folk för.

Äntligen fick jag också se Göteborg! Tillskarsrakademin i dom fina gamla tegelbyggnaderna och en guidad tur till dom bästa butikerna för att hitta knappar, band och tyg. Hittade också hem i min relation med Linnea. Det var mycket fint att åka därifrån och vara på samma sida. Tycker så mycket om den människan. 

Jag och Matteo har länge pratat om att rota fram mina föräldrars pastamaskin och detta blev av nu bara veckor innan Matteo lämnar mig här på ön. Sorgligt! Lyckades inte känna någon skillnad på smaken på våran tagliatelle och den köpta, men det är väl ett bra betyg,eller...? En trevlig kväll där det växlades mellan italienska svenska och engelska. 

Vattenpipan är nu invigd. På tiden! Med Lucas och Emanuel hade jag en riktig kulturkväll med arabisk musik, te och tre olika sorters bullar från fabrique som jag inte kunde låta Lucas missa. Känner ett ansvar för att han ska få ett riktigt smakprov av Sverige.

Så vem är alltså denna Lucas? Det är han som snor åt sig det mesta av min fritid numera. Det är hans fel att jag inte hinner sy och teckna, det är han jag saknar att somna bredvid när jag är själv... hursom. Har ändå hunnit sticka små vinterbrallor till Julie och påbörjat ännu en stickad tröja! Annars blir det mest ljudböcker och duolingo. Har bestämt mig för att lära mig spanska på riktigt men mer om det nästa gång!

(null)

(null)

(null)

(null)     

(null)

(null)     

(null)

(null)         
(null)

(null)

(null)

(null)

(null) 

(null)

(null) 

(null)

(null)

(null)

(null)

(null)     

(null)     

(null)

(null)         

(null)

(null)

(null)

(null)     

(null)

(null)     

(null)

(null)

(null)

(null)

(null)

(null)

(null)     

(null)

(null)

(null)

(null)     
     
(null)

(null)

(null)

(null)     

(null)

(null)

(null)

(null)




















RSS 2.0