Varför har man aldrig hört talas om Mariano Fortuny?

Här får ni ett lite inspirerande inlägg om en Venetiansk designer/konstnär/uppfinnare från sekelskiftet (1871-1949) som vi hade en föreläsning om för ett tag sedan. Tyckte bara hans delphos klänningar var så vackra. De är alltså inspirerade av antiken. Hans märke finns kvar men klänningarna slutade göras efter hans fru dog. Vill åka till Venedig och gå på Fortuny museet och se dom irl.

\n
 
\n
\n
 
\n
\n
 
\n
\n
\n
\n
 
\n
\n
\n
\n
 
\n
\n
 
\n
\n
\n
\n
 
\n
\n
\n
\n
 
\n
\n
 
\n
\n
 
\n
\n
 
\n
\n
 
\n
\n
 
\n
\n
 
\n
\n
 
\n
\n
 
\n
\n
 


verkar som jag börjat hänga på tumblr igen

Ett bra ställe att samla inspiration på och få lite uttryck för känslor på ett anorlunda sätt. Kolla in där om ni har lust lillablue.tumblr.com
\n
 
\n
\n
 
\n
\n
\n
 
\n
\n
\n
 
\n
 
\n
\n


Samma nätter väntar alla

När det går mot mörkare tider får man inte glömma bort att piffa till sig lite exta. Våga vara färgglad och ha på sig de där smyckerna som är så himla fina men tyvärr bara ligger och samlar dam.

 
 
 

just another dot in the world

Här har vi min helg i bilder. FIck besök av en fin person som följde med mig till Kusamas knäppa värld på Moderna. Det var sjukt mycket folk eftersom det var sista dagen vilket alltid förstör stämingen lite, men det var ju ganska väntat.

\n

 

\n

"I'm just another dot in the world"

\n

-Yayoi Kusama

\n

 

\n

Hon är helt klart galen, typ lite som alla andra konstnärer.

\n

 

\n

\n

 

\n

\n
 
\n
\n
 
\n
\n
 
\n
\n
 
\n
\n
 
\n
\n
 
\n
\n
 
\n
\n
 
\n
\n
 
\n
\n
 
\n
\n
 
\n
\n
 
\n
\n
 
\n
\n
 
\n
\n
 
\n
\n
 
\n
\n
 


En spark i rumpan

Beställde häromdagen några stycken av dessa namnlappar för att få mer motivation till att sätta mig och sy de beställningar som jag har haft på G de senaste typ året... Vet inte varför jag inte lyckas komma igång med de saker som jag egentligen verkligen har lust till att göra.

 

 
 
 
 

Men visst borde jag komma igång efter jag fått dessa snyggingar?


Var ni hittar mig

Det där lugnet jag beskrev höll ju i sig sisådär länge. För plötsligt insåg jag att jag faktiskt behöver ta mina studier lite mer seriöst än vad jag gör. Det tar sin tid att läsa alla tunga engelska fackböcker... Jag hinner såklart inte med både det, träning, jobb och det sociala. Något måste prioriteras bort. Så här lär ni väll hitta mig i en tid framöver: i min säng/vid köksbordet med en bok och en kopp te i handen och ett par glasögon på näsan.

 

 
 
 
 
 

Att bara va

Igår var en sån där hänga i nya blå blommiga finska påslakan dag. Man läser ikapp det man måste till skolan, tar en promenad till ica, sitter på något annat ställe och läser i en av alla tusen böcker man vill hinna läsa innan man dör och sen kollar på en inspirerande dokumentär. Sånt som man aldrig annars tar sig tid till. Jag har insett att det är en konst att kunna göra det utan att bli rastlös och stressad. Den konsten har jag nog nästan svart bälte i. Idag blir typ en sån dag med, fast med ett skivstångpass på stutet. Imorgon ska jag gå på min tredje föreläsning om västerländsk mode historia.

(Blir det någonsin något körkort Clara?)

 

 
 
 
 

"Colour can raise the dead."
- Iris Apfel


"Life is grey and dull. You might as well have a little fun when you dress up and amuse people"

Har precis sett dokumentären "Iris", så här har ni min nya idol: Iris Apfel
 
Precis som henne ska jag bli när jag blir stor. Färgglad, levande, rolig, (rynkig, gråhårig,) klok, en stor modeicon och allt det med glimten i ögat.
 
Interviewer:
- I have never heard you say  "I don't like the way that person dresses"
 
Iris:
- I can't sit and judge, its not my buisness if they are happy that way. You know it's better to be happy than well-dressed.
 
 
 
 
- I never felt pretty. I don't feel pretty now. I'm not a pretty person. I don't like pretty. So I don't feel badly. And I think it worked out well, because I found that all the girls I know who got by on their looks, as time went on and they faded, they were nothing. And they were very disappointed. When you're somebody like myself, in order to get around and be attractive, you have to develop something, you have to learn something, you have to do something. So you become a bit more interesting.
 
Om ni kollar på bilderna skulle det ju nästan kunna vara jag om 70 år, eller? ;) En riktig blå tant med stil. Se dokumentären! Den finns på netflix!
 
 

RSS 2.0