Ensam i Hägersten en JANUARI

Stor månad för mig. Den gick fort trots sin enkla svenska coronavardag och det är ett bevis på att den trots allt varit ganska bra. Även om allt varit väldigt same same så händer det ändå en hel del som kanske är värt att se tillbaka på och reflektera lite över.

Inspirationen som jag skrev om som saknades i slutet av alvarellkursen kom tillbaka igen med det nya året. Fick en flash och bara körde på med ett projekt som jag tycke kändes kul. Och såhär blev resultatet:



(null)

(null)

(null)

(null)

(null)

(null)     


En liten serie på sex bilder från olika vyer i mitt liv stiliserade och förenklade ritade och målade med hjälp av fineliners, promarkers och akvarell.

Sen var det dags för nu kurs. Keramik. Hade ett pirr och spänning inför detta moment och om jag har haft kul. Likt som i metallkursen har jag haft svårt att sova på nätterna på grund av att jag både längtat så mycket efter att få se färdiga saker komma ut ur ugnarna och för att jag varit så inne i det att jag sett lera formas och målas på näthinnan när jag blundat. Har legat och grubblat över olika lösningar och beslut och hoppats på att inget gått sönder i bränningarna. Inspirationsflowet fortsatte ända in i slutet av denna kurs.


I slutet av denna månad öppnade även alla skolors ansökningar, men jag har varit så beroende av Mad Men att jag inte har kunnat fokusera på något sådant förens jag sett klart allt. Rättfärdigar det hela med att säga till mig själv att det ändå handlar lite om branschen jag vill in i. (: Plötsligt känns också alla andra projekt som om dom verkligen behöver göras nu i denna stund. Såsom laga och ändra kläder.  Rita mönster och andra projekt som jag dragit ut på... Men snart är det dags att börja på riktigt och inte bara fundera och skriva mobilanteckningar om vad som skulle kunna vara intressents idéer.


Den enda tråkiga nyheten denna månad hade att komma med för min del är att det kommer dröja tills jag får se Lucas. Men jag har ändå händerna fulla så jag ska hålla mig sysselsatt!


Det blir ljusare och ljusare och snön och luften glittrar isande kallt utanför. Snart får Pavel förhoppningsvis äntligen en egen kruka (om de. Inte kommer ha krympt för mycket i ugnen :’(  Hoppas han slutar få bruna kanter på sina blad då.



(null)


(null)

 Se! Där sitter dom än en gång i mitt kök <3

(null)


(null)     

(null)

(null)

(null)

Lite nya detaljer i hemmet och lite gammalt som växer och frodas. Har jag sagt hur bra jag trivs här?

(null)

Sockor postade till Schweiz 

(null)


(null)

Alltså godmorgon vinteridyll. Njöt så mycket av alla soliga iskalla snöfyllda dagar januari kom med.

(null)

Gillade verkligen hur tröjan såg ut  ut-och- in kanske ska göra det till en grej?

(null)

Stilleben inspo.

(null)

(null)

(null)

Det är något med det. Svarta grenar klädda i snö.

(null)

Gjorde lingonsylt 

(null)

Hej barbapappaspegeln

(null)

Tog ett bra tag för mig att förstå mig på stengodsleran, men tillslut hittade jag mitt sätt. Min favoritgrej var att följa leran. Leka med fingrarna och ta fram former som för mig redan fanns där. Vill verkligen utforska detta mera. Gärna i större skala. Här kan ni se det första jag gjorde som jag faktiskt tyckte om. Ett lustigt litet berg.

(null)


(null)

(null)

Båda bröderna på besök för att baka med mig. Det gjorde mig glad.

(null)



(null)

(null)

(null)
Skisser.. hemuppgiften var att göra en figurin på temat badkarl.  Jag jobbade utifrån ett barndomsminne av sörpeltrollet.

(null)

(null)
Saffran+tomatsås+brynt smör=sant

(null)

Sörpeltrollet in the making

(null)

(null)

(null)

(null)


(null)

(null)

Gullebulle .

(null)

(null)

Fick en så fin inflyttningspresent av min gudmor <3

(null)

Uppgiften vi hade i skolan var att göra en servis utifrån tilldelad konstnär. Jag fick Niki de Saint Phalle. Inte en favorit från början men jättekul att få bekanta sig med en konstnär som man kanske inte skulle valt att jobba med själv. Visade sig att vi hade mer gemensamt än trott.  Som vår kärlek för starka färger och symboler. Här är min "Nana skål" in process som är inspirerad av hennes stora färgglada Nana-skulpturers tuttar och rumpor.

(null)

(null)

(null)
Test på glasyr! Blev bättre än jag föreställt mig.

(null)


(null)

Ändrade mig lite i sista minuten och tog bort öronen från kopparna och målade om salladsbesticken

(null)

Engoberad och redo för andra bränningen här tror jag!

(null)

(null)

Skröjbrända redo för glasyr och andra bränningen.

(null)

(null)

Färdigt berg.

(null)

Var i skolan varje dag på helgerna under keramiken. Vilket härligt och medetativt hantverk det är.

(null)

Längtar efter att denna är färdigglaserad och har kommit ur ugnen

(null)

Det jag fick upp ögonen för i dom sista säsongerna av Mad Men är hur fint bildspråket är. Så vackra kompositioner i dom lustiga små scenerna. Gjorde mig så sugen på att måla. 







RSS 2.0