strumpor i lass







Woop idag blev jag klar med mitt TIONDE PAR strumpor! Här alltså stickat 20 st. Hur sjukt är inte det? Kommer alltid minnas denna vinter som strumpvintern. Nu får vi se vad nästa projekt jag ger mig på blir, har en hel del massa garn som ligger och väntar på att få bli något fint.



note till alla designers: varför gör ni bara saker i skitkvalitet?

Har tänkt på en sak som gör mig så himla besviken: kvaliten på dyrare plagg. Jag betalar gärna en större peng när det kommer till kläder men då förväntar jag mig att de ska hålla lite bättre. Jag vill inte betala för bara ett märke mera. Jag vill betala för ett bra plagg med funktion och kvalitet som inte är gjord i ett u-land och är full av kemikalier. Inte bara för ett namn som är gjord i samma fabrik som hms grejer. Det har aldrig varit och kommer aldrig vara hållbart.

Både min och min brors fickor på våra reflexjackor vart helt trasiga efter två vintrar och Emanuels hade en stor reva i hela den nedersta delen av fodret pga att hans bälte skrapat emot. Men, se här vad fint jag lagat. Vart till och med finare än vad den var från början (helt vit). Så nu vill ja uppmuntra alla till att laga saker man tycker om när de börjar slitas ut. Det är kul att vara kreativ och kunna ha saker länge.








v.8

Imorgon ska min förhoppningsvis lagade och välfungerande overblock hämtas och gissa om här ska sys! Först och främst alla trikåtröjor som jag gått och tänkt på sen förrförrförra månaden och sedan ett par flowy kattbrallor i tyget som syns här nedan. 

Annars då? Jo jag stickar, minst någon timme varje dag fortfarande. Läser, någon mysig novell då och då och försöker ge mig på en ny roman snart. Badar, och myser i mitt nya överkast med matchande kuddar och välplacerad  juriststuden som också är allmänt känd som Joel. Och jobbar. Jobbar gör jag oftast jämna veckor mån-lör och ojämna veckor mån-ons. Skönt med ett tydligt och bra schema med långhelger. Hoppas det får se ut så ett tag.








från trumpinnar till tandpetare

Alltså detta garn är så coolt! Det blir ett leopard mönster medans man stickar! Snacka om magi. Konstig känsla dock att gå från att sticka med storlek 15mm till 2.5mm men det blir så tätt och fint. Slutade dock förstås med att jag bröt av alla stickor. Så jag har fått skaffa nya i metall. Att sticka så tunt i trä var inget för mig...










Hej älskade katt

Tack för att du följer efter mig från soffa till säng och ligger inom ett klappavstånd medans jag är sjuk. Tack också för att du jamar i mitt öra, slickar mig på ögat, och trampar över mig mitt i natten. Du är kärlek i ett nötskal. <3





Uppsala

Såhär kan en helg i Uppsala se ut: 





Syssling Elin har fyllt 20 och det var huvudanledningen till att jag åkte dit. Hon bor i ett sånt härligt kollektiv med stora ljusa och fint inredda rum. Jag var väldigt trött och hade helt glömt vilken socialångest jag kan få i sådana samanhang men jag höll ut ett tag och det lugnade ner sig tillslut. Dagen efter blev det brunch, fika på stan, och att pynta Joels rum för att han ska få det lite hemtrevligare, samt massa massa mys.

Nästa: en lång arbetsvecka och förhoppningsvis blir det dags att avsluta några stickprojekt och kanske till och med hämta ut min overlock från verkstaden!



aldrig tänker jag frysa




Kunde tydligen inte få nog av tröjor stickade i tjockt garn så tog o stickade mig en regnbågsfärgad myströja också. Tänker hela tiden att nu "ska jag bara sticka detta projekt sen måste jag nog ta och varva ner..." men listan är lång och den tycks inte sluta växa. Hur ska detta gå? 

Än så länge har jag en till tröja på g (som har fått ta paus ett bra tag nu) en kofta, två par sockor och totorovanten. Och detta är projekt som redan sitter på nålarna, utöver det har jag ca hundra andra garner och idéer om strumpor till mig och till annat folk. För en kan ju liksom inte ha för många strumpor. Något som verkar blivit mitt livsmotto.



en mössa

Stickade en liten mössa till mig i helgen som ger mig så konstiga blandade känslor. Den är som en mix av de två mössor jag levde i i grundskolan. Helt perfekt för att gömma sig i på vintern och färgen är magisk. Ganska lik färgen på tyget som jag tänker sy en kappa i snart. 




Aldrig har mina ögon sett grönare ut.


Men allt det där som lämnar själen oförstörd har alltid lämnat mig så oerhört oberörd.

Jag behöver inte bli någon särskild. Jag behöver inte bli ihågkommen för stordåd. Bara jag är med om några saker som berör och kan vara sådär euforisk glad någon dag.








RSS 2.0