Sista dagen, kaosig hemfärd

Idag, eller ja igår åkte vi hem från USA, klorsmakande vatten och överflöd av ekorrar, fy vilken resa. Och som körsbäret på grädden så är det kaos på Heathrow i London så vårat bagage är fast där. Mår så illa av konstig sömn och mat. Men nu ska jag sluta klaga och berätta om vår fina sista dag i New York...!

Min lilla lillebror Emanuel fyllde 15 bast idag/igår, inte så liten längre, (stackaren fick bara en 18 timmars födelsedag) så vi passade på att uppvakta honom igår istället. Kolla vilken knäpp frukostbricka:




Plötsligt märker man hur himmla stor han blivit! Efter det sprang jag och mamma ut en snabbis för att kolla våra kvarter i Brooklyn. Spontanköpte världens coolate ihopfällbara solglasögon, men nu är jag skylldig mamma för ett bra tag... Efter snabbisen (som inte var så snabb) så åkte vi en båttur runt frihetsgudinnan. En mycket fin staty, men liten i gämförelse med vad man trott. När vi gjort det gick vi till point zero, 9/11 Memorial där de hade gjort ett mycket fint vattenfallsmonument och redan börjat bygga på de tre nya World Trade Center byggnaderna. En var till och med klar och är förstås det högsta tornet på New Yorks skyline, symboliskt, USA klår man inte! Jag kan inte riktigt förstå att just där, där jag var rasade två torn ner av att flygplan körde rakt in i byggnaderna. Människan är ju inte klok. Det finns mycket jag aldrig kommer förstå här i världen (som hur det ens går att få upp ett plan i luften?!). Efter det sprang vi runt lite mer på stan och letade presenter och annat, och så avslutade vi dagen med en mysig middag innan vi åkte hem för att packa väskorna. Hoppas ni andra har haft ett bra sommarlov hittills, för det har jag! Känns bra att vara hemma i Sverige igen. Så jag har lägtat efter riktig mat och träning! Har haft så ont i magen av saknad till folk. Hur ska jag klara tågluffen?














Betong så långt ögat når

Igår blev nästan som ett arbetspass för mig, tolv timmar på fötter. Jag och Per hade gjort ett tidsschema som vi lyckades hålla!

Dagen började med att vi åt amerikanska pankakor på en diner.




Sedan åkte vi in till Manhattan där vi gick på Museum of Natural History. Där hälsa vi på Rex och alla andra från "Natt på Museet". T-Rex huvudet är så stort! Jag blev nästan lite sugen att krypa in i hans käft.







Det museet var allderles för stort för att vi skulle kunna må bra. Jag får sånna tvångstankar att jag måste se och läsa allt, men det går absolut inte. Så när vi kände att vi inte kunde ta in mer så gick vi till Central Park och åt lunch istället. Eller ja vi åt lunch medans Emanuel matade fåglarna med sin. Riktigt häftigt med en sån stor park med så mycket grönt omringad av skyskrapor, blir en knäpp kontrast. Tror vi såg bron från den där Spider-Man scenen också? Går hela tiden runt och tänker på olika scener från filmer och serier, finns för mycket filmhistoria! Och ekorrar och sköldpaddor...










Efter den lilla pausen drog jag och mamma vidare till MoMA (Museum of Modern Art). Helt otroligt att få se så många orginaltavlor av mina favoritkonstnärer, blev alderles varm i hjärtat. Det enda som störde mig var att det var så packat med folk! Ville bara gå runt där själv, men jag är så nöjd ändå.

























Vi avslutade dagen med att åka upp i The Empire State Building där vi såg solen gå ner och byggnaderna lysa upp. Helt otroligt. Niagara är häftigt på sitt sätt men att stå ca 381m upp i luften på något som människor har byggt och se betong så långt ögat når är fruktansvärt häftigt det med. Så många hus, så många broar, så många fönster och så många människor. Som om det inte kunde bli bättre så lyste spiran regnbågsfärgad för all kärlek. <3













NY by night

Jag älskar det. Här finns allt. Färg, gammalt och nytt i en underbar blandning. Bra shopping, kultur... Får panik när jag tänker att vi bara har två dagar kvar, hur sjutton ska vi hinna med allt!? Försöker att bara njuta och sörpla i mig allt jag ser. Synd att min familj (ja, i alla fall på min mammas sida) inte den bästa på att plannera och strukturera med tiden. Det gör gör mig galen. Börjar bli trött på att komprimissa och tillhöra denna galna och jobbiga familj som jag ändå förstås älskar så.

Ikväll gick vi genom China Town och åt i Little Italy. Vi börjar lära oss det här med driks och att skatten aldrig räknas med, vilket är det enda här som jag finner fruktansvärt frustrerande. Efter det åkte vi ner till magiska Times Square. Därifrån gick vi vidare och såg Empire State på avstånd med huvudverk och lite lätt epilepsi anfall. Ikväll lyste byggnaden blått vitt och rött. 



















New York ankomst

Nu har vi kört in i NY
Ätit lunch och kollat fotboll på en mysig bar

Spanat in staden lite
Åkt över till Brooklyn där vårt hotel ligger 
Och sagt hejdå till GPS:en Ulla-Britt och bilen. 

Nu vill jag UT!!





22-25:e juni 2014

Vår sista dag i Motreal spenderades i botaniska trädgården och i olympiska arenan från 1976 mittemot. Blev helt förälskad i den kinesiska delen av trädgården. 6åriga MulanClara jublade. Där skulle jag kunna suttit i timmar och filosoferat.
 



Vi var på insektarium också
 

Där vi såg döskallefjäril från Ryssland 



Tror jag till och med såg mulan...

Vi sprang dessutom till en "biodome" 

Innan vi åkte över gränsen till USA igen så stannade vi i Paul och Nathans farmors gamla hus i närheten av Sherbrooke i North Hatley. En jättefin stor stuga som fick mig, av någon anledning, att tänka på bävrar? Där blev vi uppvaktade av några fruktansvärt vänliga Amerikanare/Kanadensare. Alannah dottern bjöd genast hem mig till hennes lägenhet i Paris där hon studerar. Blir chockad av folks vänlighet här, men är den äkta? I North Harley badade vi i sjön Massawippi.



 







Dagen därpå åkte vi mot Maine men stannade i Vermont för att kolla in Ben and Jerry's fabrik. Vilken humor dom har dessa hippie gubbar. Vi fastnade förstås i souvenir butiken, och jag lämnade också lite blommor vid "The Wichs" grav. Framme i Maine träffade vi Pärs gamla engelska kompis, från när han bodde i Ryssland, som reser jorden runt för andra gången nu med sin fru. Underbart trevliga engelsmän! Härligt att få höra lite brittisk engelska. <3 vi åt förstås den berömda "Maine lobster" som vi själva fick välja ut och senare på kvällen såg jag på när mina bröder badade i iskalla Atlanten.
 











Idag åkte vi ifrån Maine efter världen största chocolate chip cookies glada och (lagom) solbrända (eller nej vi ser alla ut som hummrar nu. Jag hade massor med solkräm, men glömde tydligen rumpan...) efter en dag på vid poolen och på stranden. 

 









Maine måste vara ett gaysamhälle för regnbågsflaggan blåste fint överallt <3



La Rounde

Igår fick jag nog det mesta gjort sen vi kom till Kanada. Först var vi på ett låtsas native american läger, ganska ovärt men förstås hade de en fin gift shop där jag köpte en drömfångare. Blev lite sugen på deras mokasiner men en får ju hejda sig lite. Mitt hår luktar i alla fall fruktansvärt mycket rök från deras eld fortfarande. 

Sedan åkte vi till Montreals motsvarighet till Gröna Lund - La Rounde, och efter det fick jag träffa några av Pauls kompisar. De var trevliga men blyga med sin engelska så det blev en hel del franska som Paul fick tolka åt mig. Jag fick för första gången i mitt liv se riktiga shrooms. Trodde ingen höll på med sånt. De flesta rökte på men de fanns också de som jag och Paul som inte gjort eller gjorde. Kul var det i alla falla att träffa lite kanadensiska ungdommar, lära känna Paul bättre men så skumt att se honom full!

Här är lite bilder från tivolit:
Söta tripp trapp trull kusiner
Monstret första och sista berg och dal banan för Fingal 
Den helt sjuka katapulten som jag ville åka
Min favorit Goliath
Fingal i parisehjulet

Den sjuka katapulten som jag inte längre ville åka



Det roligaste var nog när Paul bara fångade en flygande mobil mitt i den värsta backen på Goliath




Så gulligt att McDonalds har ett litet lönnlöv mitt i M:et, fick mig att undra om de steker deras burgare i lönnsirap.

20:e juni 2014

Fin terass

Vi hittade nya barstolar till vårt kök

Lite Motréal graffiti
Vissa hus påminner mig om harry potter
Hur man får Fingal nöjd 



Gud vad jag gick loss igår på Montréals motsvarighet till söder igår. Köpte denna riktiga kanadensiska cowboyhatten i läder, den var bara som gjord för mitt huvud. Hängslebyxor från Guatemala med underbart handspunnet typ, t-shirts, presenter och en marilyn kudde. Det bara blev. Vi kommer bli tvinga att köpa en till extra resväska att checka in... 

Montreal


Cinnamon toast crunch är mycket intressantare än tårta
Eggmuffin



På Mont-Royal

Mäster mattiggarna



Söta glada systrar 



Vidare till Motreal





Emanuel lyckades förståss mata alla djuren i Niagara parken

Frukost for a day on the road
Typiskt Amerikaskt hus med terass 

Vi köpte lite jordgubbar av en söt liten lantis gubbe

Proud Americans 
Bilsyssesättning 
Bilens hund som alltid sitter med huvudet utanför fönstret och med tungan ute.
Kanadensisk maple fudge, håller på att bli så fet...

Nu är vi framme hos min moster Anna och våra kusiner Paul och Nathan i Kanada, Montreal och nu ska jag snart gå och uppvakta min lillebror som fyller 11 idag!


NIagara Falls

En himla mäktig upplevelse var det. 
På dennna bild ser man USA falls och så kan man se skymten av de större  hästskofallen till höger, som ligger mer på Kanadasidan.
Rainbowbridge som går över till Kanada 
Vi tog en båttur med "Maid of the Mist" för att komma så nära fallen som möjligt underifrån.

Här är ena sidan av hästskofallen. Blir hypnotiserad av hur vackert vattnet forsar skulle kunna kolla på det hela dagen (men skulle bli ganska kissnödig, tänkte på dig sandrah ;) .
Det bästa var när vi var som närmst och helt omringade av vatten. Blev mycket imponerad av de som körde i de knäppa strömmarna som virvlade.

Det fanns dessutom en helt knäpp fågel som badade och dök här precis under fallen.

Det är ju helt sjukt hur många som har åkt tunna ner för fallen. Förstår inte alls hur de tänker. Inte värt det!
USA fallen nedifrån
Efter att ha sett Niagara känns det som jag aldrig mer behöver se något vattenfall. Inget kommer leva upp till dessa vatten mängder som forsar ner konstant.


17:e juni 2014

I förrgår så åkte vi ifrån gröna DC med de stora träden och alla ekorrarna upp mot Kanada gränsen och Niagara (kanske till ännu grönare och fler ekorrar). Vi åkte genom Pennsylvania och upp i NY state där vi stannade för att sova och kolla på en del av det upplysta Niagara på USA sidan, då när vi kom fram där på natten.














Btw så var det 5 mån tillsammans med wille då också <3

Sista dagen i DC























Idag har vi fått en guidad tur på svenska ambassaden och swedish house. Efter detdrog jag, Elin och mamma till Annies nails där vi lyxade med lite mani pedi. Första pedikyren någonsin för mig faktiskt, glittrigt och blått blev det förstås. Mysigt men lite jobbigt att låta någon annan röra ens äckliga fötter. Sen åt vi världens mäcktigaste men godaste milkshakes ena med oreo och andra med marshmellow. Gudomligt! 

Sedan kollade vi snabbt igenom skulpturparken och the mall (området där alla museum ligger på ena sidan och the capitol och Washington monument på andra). Innan vi drog till en riktig mall/outlet. Där köpte jag ett på underbara Nike för att prommenera genom hela Europa och NY med, de är så lätta och jag älskar dom. Sen har ni också en fin bild på mig i min AA badräkt och Elin som modellerar i min egensydda badräkt.

Imorgon sitter vi i bilen i fyra timmar för vi ska nämligen hela vägen till Niagara fallen. Så nu måste jag sova!

George Town











Idag på eftermiddagen åkte vi ner till George Town och strosa runt. Blev lite förälskad i deras gatulyktor och "five guys" hamburgare. Deras ost och kött var super! Vi utforskade också safeway supermarketen på vägen ner. Så himla kul att kolla runt i matbutiker utomlands tycker jag. Kan gå flera varv, i flera timmar. Godnatt eller ja, godmorgon för er snart!

The Barrel Oak Winery

Idag var vi i vår fjärde delstat Virgina på en jättefin vingård. Såg ut som Provence i Frankrike eller någonstans i Italien, magiskt. Där träffade vi också våra första riktiga amerikaner och åt picknick (Rester av ribbs från igår).

Det blir en hel del bilder på Elin eftersom hon är så fotogenisk...











Washington dag typ 1

Okej jag erkänner, det fanns tydligen ännu bättre frukost
Vacker mamma jag har

De har fruktansvärt fint golv här hemma hos Augustssons
Kan det bli mer Americana? 



Eastern market där jag bytte mina första dollars mot ett par fire opal örhängen
Idag besökte vi också lite monument, vi såg Washington monument på avstånd, 
vi hälsade på Lincon monument och Vietnamese Veterans Memorial.
Mycket imponerande sten må jag säga, vet ej om Emanuel håller med dock

Jag är fortfarande i kulturshock, men jag älskar det! Vi har bilat runt en hel del i Washington idag och jag älskar staden (än så länge, har ju inte sett "slumm områdena på West side och East side) men det är så grönt och skönt tempo. Sen är det så himla fin arkitektur. Vita huset är helt otroligt vackert! Hoppas på en närmare titt. Älskar George town och alla mysiga små restauranger och butiker. Vissa hus påminner till och med lite om Azorerna. Det är mycket mer färgglatt än jag förväntat mig.

Från Newark-DC


Godmorgon! Idag vaknade jag upp i Washington DC hemma hos min fina syssling Elin.

Igår åkte vi genom tre delstater innan vi kom fram till Washigon DC. New Jersey , Delaware och Maryland. Vi åkte förbi en hel del majsfält och typiska amerikanska bondehus med stora verandor, gigantiska stolar, myggnät och flaggor. Fick mycket bilder i huvudet från serier och filmer.


Pitstop på KFC




...
Shit vad vi åt igår tror jag aldrig kommer bli hungrig igen
En underbar känsla var att åka på en bro upp i himmlen och lyssna på Springsteens "river", när vi dessutom var i New Jersy hans hemstat.


När vi äntligen var framme prommenerade jag och min lilla älva till hennes skola.
Och till hennes smultronställen i skogen



Sen fick jag träffa hennes pojkvän Max som var jättetrevlig. Vi låg i princip och skrattade och diskuterade drömmar tills jag sommna och han gick hem. Det är mycket enklare att prata engelska än jag trott, men det känns så skumt med amerikansk engelska. Känns lite som jag är i en film. Allt är nog ganska mycket som jag tänkt mig och det här med amerikanskt utseende är verkligen en grej tycker jag. Himmla fint är det här i Washington. Spännande att få se vad vi hittar på idag!

Amerikansk frukost ❤️



Bättre än vilket 5 stjärningt hotell som helst. Godaste bagels, godaste muffinsarna och förvånansvärt god gröt (hoppas den inte var sockrad).

Flygresan

Fingal började larva sig direkt
Mamma var invalid, med sin fotbollskada och fick sjuts en bit
Jag hittade ett laddningsstopp på Arlanda terminal 3
Emanuel var lite söt på flyget till London 

På flyget till Newark kollade jag både på the secret life of "Walter Mitty" och "The Grand Buddapest Hotel" den ena mycket fin och den andra inte alls vad jag förväntat men bra den med.
Och jag höll förstås också koll på flygrutten
Jag hade också turen och fick fönsterplatsen, men det var en vinge i vägen och moln hela tiden så tyvärr inte mycket att se.

Efter att ha landat gick vi först runt i cirklar på flygplatsen och sen när vi väll hittat hyrbilen åkte vi runt i cirklar runt hotellet. Tror alla var lite trötta...

Imorgon bilar vi till Washington så då börjar äventyret på riktigt!


Såhär ser vår rutt ut börjar i Newark ner till Washington upp i Kanada och ner till New York. Med en hel del coola stopp på vägen som Niagara fallen och BJ fabriken.

Shit nu ska jag sova 00.52 amerikansk tid och 06.55 svensk tid.

Sommarlov i raketsnigelfart






Shit imorgon drar jag till en annan okänd kontinent och jag hoppas att jag är ännu friskare då, då det dessutom är skolavslutning. Idag hann jag lite kort och för hastigt säga hej till några andra fina människor och hoppas på att de har en bra sommar. De fina bilderna är tagna av Lydia :) godnatt

And my weakness is that I care too much


Hej jag heter Clara och jag hatar att säga hej då 

Mer materiel lycka


En minihögtalare till tågluffen och lite fina galgar, jag känner att min födelsedag kommer firas hela sommaren. Tack mammi! Fy vad jag är bortskämd. Nu ska jag lyssna på Elliott Smith-Angeles, No Name #3, Needle In The Hay, Between the Bars och Say Yes

De vita kavajerna




Så nu har jag lämnat in alla mina böcker och tömt mitt skåp. Här får ni en bild på oss i våra vita kavajer (/labbrockar/icakavajer)

Jag hatar att jag älskar dig och jag älskar dig så mycket att jag hatar mig




Svamp vs streptokocker

Det är så fruktansvärt jobbigt och tråkigt att vara sjuk och ensam hemma. Suprise! Vilken tajming också nu när det är 3 dagar kvar till skolavslutning och en flera timmars lång flygresa. Jag hoppas verkligen att mina trumhinnor kommer klara av det. 

Jag har i alla fall fått penicillin nu och jag tror att det äntligen börjat kicka in, för jag har faktiskt lyckats sova lite. Tur att det finns sånna fina doktorer. Hon behövde inte ens ta några prover utan kollade bara i min hals och sa: lilla gumman det här ser fördjävligt ut. Jag kan bara inte sluta tänka på att jag äter svampar i pillerform nu tre gånger om dagen. Läkemedel är ju bara för konstigt.

Note to self:
Att nästa gång lyssna när kroppen börjar säga ifrån, innan det går för långt.

Du får allderles för mycket tid för att tänka när du sitter hemma själv.




Är så ovan vid att ta läkemedel så jag känner mig verkligen som en knarkare när jag trycker i mig piller efter piller 

Att jobba med halsfluss

Jag hade glömt hur jobbigt det är att ha halsfluss. Kan inte svälja, kan inte andas, kan inte sova, jag blir andfådd av att försöka prata.

Igår jobbade jag med Sandrah på Mäster. Åh fy vilka krävande människor, hela tiden fick man springa och hämta grejer och en kvart innan alla gäster skulle komma så fick vi ändra om borden från avlånga till runda. Hela. Jävla. Dukningen. Jag som hade tänkt ta det lungt, aja nu får jag skiten. Varför i helvete sa jag att jag skulle jobba på måndag? Ångrar grovt.

Vad skulle jag gjort utan dig sandrah? Vet verkligen inte! Du är så fin, min räddare i nöden, men att du fick jobba så hårt och i 13 timmar var inte riktigt vad jag tänkt.




När vi skulle ta oss hem 02.30 blev det många stopp på vägen för att orka ta sig vidare.





Din quasimodo bild kunde inte uteslutas

Fick i alla fall med mig en fet bukett, tårta och jordgubbar
Sen kom kampen med att försöka sova


Röd skjorta




Måste bara säga att jag ät himla nöjd med denna skjorta! Så sorgligt att mönstret är borta. Jag har typ drömt två gånger att jag hittat det, men jag har fortfarande lite hopp kvar.

"Nyttigt"





Detta var typ min dag (hela min helg, ja de tre senaste dagar har varit min helg typ) fast idag med en sandrah <3 

En kommer nog passa i USA.

Saknad



Kan verkligen sakna denna filur något enormt ibland. Min yin, jag din yang. Ingen kommer någonsin kunna fylla det hålet helt som du lämnat i mig.

Alltså att slänga boet hon byggt med päls som hon ryckt av och halm som hon plockat strå för strå, det gjorde ont.


En annan bror på KMH

Idag har jag hängt på Kungliga Musikhögskolan för att spana in när Marcus och hans klass hade musikprovs-konsert typ. Gud vad mysigt det var! Alla var tvungna att spela alla intrument och sjunga så jag fick till min förvåning se honom spela trummor! Gratis livemusik med allt ifrån black or white, Madickens pilutta dig visa och egenkomponerade låtar som hacka lök, och allt med en egen twist förstås. Himmla duktiga var de. Så glad att jag kom och titta och inte ruttna sönder här hemma.








En brors idol



Bror i sin "egensydda" spodermantröja. Det roliga är att uppgiften var att trycka sin idol, vad säger det om vår familj..? Och varför slutar alltid med att han tar hem grejerna till mig så att jag kan hjälpa till? 

Striped


Föresten här är de klara underkläderna! Så kul att sy. Lite tyg, korta sömmar och roliga spetsar. Någon gång ska jag ta tag i mitt spetskalsong projekt (inspirerad av en tjej på beckmans julmarknad).

Glass o te

Idag har jag gjort glass och druckit te med Sabina och Lirreh. Imorgon är det en ny långhelg. Idag har jag fått reda på mina sista betyg så jag kan äntligen slappna av! Kan fortfarande inte fatta att jag ska till Amerika nästa vecka.




Kolla vad söt Linnea är i sin vita kavaj!

Blått för alla



Idag blev jag klar med Willes skjorta. Ska bil kul att se den på! Tror på blått till hans fina ögon. Tror på blått för alla haha.

Idag kom Linnea förbi efter skolan och myste med mig och mamma. Mycket prat, god grillad mat, eftermiddags sol och glass med jordgubbar.

Nu ska jag nörda Game of Thrones och fixa det sista med tågluffen och USA resan. Vi åker om 10 dar!

I marilyns atmosfär





Idag har jag varit hos Marilyn och ätit god mat samt vilat upp mig för imorgon då det är skola igen. Jag trivs verkligen bra hos henne. Hon gör underbart god och balanserad mat. Skulle må så bra av att bo hos henne och vara runt hennes atmosfär, hos min mammita och konstnärs mamma. 

Vi har diskuterat allt och pratat om farmor som betytt mycket för båda oss. Hon gick bort för tidigt. Jag har fantiserat om hur det skulle sett ut idag och vad vi skulle haft för relation eftersom många tyckt att vi var mycket lika och att hon såg sig själv i mig. Svårt att tänka sig, men som tur är så finns hon runtomkring oss, i knappen på mina byxor och i skeden i Marilyns sockerskål (som för övrigt matchar mina byxor). Hoppas ni haft/har en bra söndag hörni!
 


Finaste utsikten



Måste bara säga att vår festvåning har Stockholms finaste utsikt. Underbart att gå hem till denna soluppgång

RSS 2.0