Let it fall, let it fall



In weakest moments i weep
Cause i like the wat tears fit my cheek 
In darker moments i cry 
How i love the way tears suit my fave

I like it salt, i like it wet 
Like my makeup in a mess 
So i cry hard to let it fall 
And i wont stop until my tears are all shes

I cry for you cry for you
I vet because i cant help it
So it runs and it falls
And aint no stoppin at all

Let it fall, let it fall

Lykke Li, så underskattad.

Medelmåttig, färglös, trist, likgiltighet

Lördag, söndag. Har aldrig uppskattat en helg som denna. Vakna utan alarm och vara helt lagom utvilad, ta all tid man känner att man behöver till frukost. Ha lite lösa planer men ändå tid till att vara spontan. Lagom - ett tråkigt ord som passar väldigt bra in på denna helg. Om jag skulle beskrivas med ett ord just nu skulle det nog vara: likgiltig.













När jag skriver här försöker jag alltid ha i åtanke att det ska vara om saker som jag själv kommer tycka är intressanta att läsa tillbaka på, ärlighet är intressantast. Det och att träna på att sätta ord på tankar är hela tanken med denna bloggen för det som undrar. Som ett usb, en minnesbank med viktiga bilder och fakta för min dator aka hjärnan.

I torsdags tog jag mitt sista piller proppat med hormoner. Över ett år har gått och nu är det dags att prova utan och se hur jag mår. Det känns både skönt och jobbigt, varför vet jag inte helt, men det känns ändå som det bättre beslutet för var dag som går.

En tid och små spekulationer













En till liten tid har passerat i mitt liv. Det har gått upp och ner både klättermässigt, känslomässigt, fysiskt-/ psykisktmåendemässigt. 

-:
Jag har en ihärdig förkyldning som sitter i bihålorna, fortfarnade, och jobbet är tufft. Tuffare än vad jag vill inse. Har fått lära mig ta hård kritik och det är jobbigt att höra att man inte räcker till men en viktig påminnelse för det gör ingen någonsin.

+:
• Jag har varit på mitt första träningspass på ett bra tag nu. Körde ett flexsoft förra söndagen och det var precis lagom. Idag körde jag ett tabatapass hemma medans alla mina svarta kläder tvättades och jag är fruktansvärt otränad, men jag är redo för att ta tag i det. Och det känns bra. 

• Var på en liten mitt i veckan utställning med min kulturkompis Ellinor på Liljevalchs.

• Jag har tagit på mig några fler barnvaktspass igen också. Jag gillar det. Att få sätta lil-Klara i vagnen och köra hem genom centrum och prata med henne. Jag hade verkligen glömt hur små, oförståndiga, jobbiga och underbara små små människor är. De är så clueless, lättroade och fantasifulla. Inget är självklart. Jag gillar det verkligen. Det gör mig både nostalgisk, för jag tror jag var rätt lik henne när jag var liten, och det ger mig mer förstående för mycket. Mina bröder och andra.

• Denna helg drog jag över Sabina hem till mig i fredags. Lagade inkokt lax till henne och sedan satte vi oss i soffan med en kanna te och pratade igenom allt. Vi behövde lätta på våra hjärnan och kom en bra bit på vägen. Det var även mycket mysigt att ha någon sovandes i sin säng som då och då (förmodligen trodde jag var Niklas och) kramade mig i sömnen. Närhet<3

• Denna helg har jag även ansträngt mig med frukosten bananpankakor, äggröra, fil och Paulina granola med Järvsöplockade blåbär. Jag ÄLSKAR frukost. Och fika. Med mig själv.

• Jag tog också och provade på ett nytt extrajobb denna helg i en liten festvåning i gamla stan. Jättefint var det och jag trivdes.

• Idag har jag även tagit med min overlock från mamma till pappa och jag ska ta och lära mig den denna vecka är det tänkt. Ska sy ett par svarta viskosbyxor med Linneas mönster och även sy upp pappas kavajärmarnar för hand. Det är på tiden att dessa händer får sy lite.

Veckans insikt: selfies är självporträtt. Så skäms ej för dom. Ta så många du vill. Det boostad även självförtroendet. Du är vacker.

(Btw: dessa långa förvirrande inlägg som kommer direkt från mitt virriga huvud hamnar i en ny kategori som heter: spekulation)


Jag försöker...

Vara lika cool som min bror och byta bort alla kolhydrater mot fett, vitaminer och proteiner. Varför? Jo för att jag tror på att kolhydrater bara är en sorts utfyllnad. Jag känner mig så mycket lättare i magen utan bröd pasta och ris som jag tror vi trycker i oss för mycket av. Det svåraste att undvika är bröd och bullar. Jag älskar bröd och skulle lätt kunna äta mackor till alla måltider. 

Så ja, hela grejen går sådär kan jag ju säga. Kärnmåltiderna ser bra ut, men småätandet sitter kvar en aning och det suger, det finns ju så ofta bullar och goda små brödbitar på jobbet, haha! Och det är ju nästan värt även om jag får ont i magen av det... Men ändå kolla vilken fruktansvärt god mat min pappa lagar till mig. Jag är så tacksam för min fina pappa och om en sak är det verkligen kul att testa nya recept. Det finns ju så mycket man kan göra med grönsaker! Och det ger så mycket mer smak än ris och pasta som man lätt kan byta ut mot "blomkålsris" och stuvad purjolök. Och lasagne plattorna kan man ju byta ut mot abergine. Toppen hurra säger jag!


Älgköttbullar, kantareller, blomkålsmos och roculasallad med avocado och tomat.
Inkokt lax och morot med zucchini, purjolök och brocolisparrisar

Aubergine lassange med mozzarella

Kan lätt tipsa alla rätter.

Dagens note to self:

Vårda dina relationer. Vän, partner, syskon, förälde, morföräldrar, moster, syssling som kusin.
 
Efter att ha lyssnat på min första pod någonsin insåg jag något. (Ja jag har alltid varit efter NÄSTAN med allt. Och nej jag skäms faktiskt inte för det. Jag tar bara längre tid att ska en uppfattning.) Där i poden blev jag påmind om många viktiga småsaker och tankeflödet vreds upp några varv. Det finns så mycket att diskutera, så många åsikter att ha, och jag tror jag gillar det. Finns förstås mycket skitpodar, men det är ju bara att rensa bort.
 
Men, hur som haver: Vårda de relationer som är viktiga för er. Ta ingen för givet. Vilket kanske låter som en självklarhet, men det kan lätt bli så att man gör det omedvetet och det kan vara svårare för många än man tror. Ibland har man en kompis som är den som är den som hör av sig, men det betyder inte att du inte borde göra det, för då blir det ju ändå så att du tar relationen förgivet? För om det inte är liksidigt så rinner det ändå tillslut ut i sanden. Och det känns ju bara trist och onödigt om det är något som hade kunnat vara något värdefullt och fint.
 
Var aldrig rädd att höra av er eller överhuvutaget berätta vad ni känner och tänker. Det är bara win win. 
 
Btw poden heter Flora & Frida om någon vill lyssna.
 
 


 







Aka

Ny vecka nytt försök



10 days of pefect tunes, the colours red and blue.


Ann-Sofie BACK

Ja, det är ju ingen hemlighet att jag har fallit lite för det den svenske modedesignern Emma Maria Ann-Sofie Back gör och sättet hon gör det på. När jag började se väskorna med BACK remmarna (som jag för övrigt läste som BLACK) förstod jag verkligen inte grejen. Eftersom hennes design är så simpel och rå, så finns det mycket man bara kan se om man läser mellan raderna, så mycket som man missar efter en första blick. 

Men efter en närmare titt så kan jag inte annat än att digga det. Hennes kollektioner är ju så genomtänkta, fyndiga och har så viktiga budskap! Och ordvitsarna med hennes efternamn är ju genialiska.

I en dokumentär som k special gjort (Never BACK Down) inleder hon med att säga:

"Några saker jag älskar USA, att plocka blommor och min hunde Beverly. Några saker jag hatar Gina Tricot, Alegiker och fransk film."

Efter bara några sekunder inser man att hon är en person som vet vad hon vill och kör på det utan att blinka.

Hon väljer att hela tiden vara i opposition: göra visningar baklänges, använda "vanliga" tjejer som modeller, spela musik som ingen vill höra, ge goodiebags med kondomer (fuck BACK) och toapapper (BACK rolls) och välja det som uppfattas som ocoolt som inspiration, eller i alla fall oväntat. Teman som exempelvis skräckfilm, porr och sexualisering av samhället.

Att hon valde att åka på semester på årets Sthlm modevecka ss16 och skicka en videohälsning på sin egen visning är ju bara för underbart. Att hon vågar göra narr av hela hajpen.

"Back ska bli Sveriges största och viktigaste modehus" (-Back i intervju i DN 2013)

Ja, som om det inte fanns mer att gilla. Vilka mål!

AW10



AW09 

AW13
SS15


AW11



SS11


Samarbete med försäkringsbolaget IF AW14 "watch your BACK"



15min porträtt




Selfie/självporträtt-så man ser sig själv och vill uppfattas.


RSS 2.0