en lugn födelsedagshelg i malmö

Åkte ner till Malmö förra helgen för att hänga med hon som är min äldsta svenska vän typ. Är så skönt att bara va med henne och inte känna sig tvungen till något. Det var så rått väder att vinden blåste rakt igenom mina brallor och min mössa så att jag fick ont i öronon. 

Ingen av oss var nog på topp just denna gång, men att baka, bada, äta falafel, dricka öl, äta pizza och göra bra inköp är något vi är himla bra på tillsammans hur bra eller dåligt vi än mår. Så det var den helgen som bara swooshade förbi. 

Något som var så himla härligt var den långa tågresan ner och hem. Att sitta där och veta att man måste sitta där ett par timmar framåt med en bra bok (Howls Moving Castel) och ett stickprojekt var så himla avkopplande. Att föraörja sig på handstickade saker är nog tyvärr inte möjligt men de är i alla fall billigare än terapi.
















say hello to my little friend

Trots att det var sjukt sorgligt att jag tappade bort min älskade swiss army knife på Asienresan, den som jag fått av mamma när vi var i Kanada för 5 år sen. Så känns det lite som det var meningen. För jag lyckades hitta den exakta modellen (den bästa) som jag hade innan, fast finare! Den är blå och det står mitt namn på (: ! Compact heter den och har: en asbra kniv, en asbra sax, en pincett, en burköppnare, korkskruvöppnare, en penna, tandpetare, en mini skruvmejsel, en krok (som jag ärligt talat inte vet användningsområdet av än) med en liten nagelfil på sidan. Hur jäkla bra?! Allt man skulle kunna behöva på en resa.




Hade ej klarat mig utan en sån här varken i alperna eller i Asien. Hur ska man annars kunna slaffsa i sig färsk mango som mellis på en buss eller äta lokalproducerad salami/öppna vinflaska? Juste.







magiska strumpor in the making del 2




Gillar tydligen att sticka tre-fyra olika par strumpor samtidigt och varva. 

Inser att det varit mycket lite text på denna plattform de senaste månaderna, men jag har ordtorka. Kan bara inte sätta ord på något. Inget känns värt att lägga tid på att förklara. 

Känner mig lite vilsen.

Så jag fortsätter mala mig genom stickprojekt efter stickprojekt värvat med syprojekt. Längtar lite efter förändring och spänning, en ny fas här i livet. Kanske är det bara en längtan efter våren?



fått gjort i helgen

Försenade julklappar, fleecefodrade reflexvantar och långärmad trikåtröja till mig. Detta är lite av vad jag har hunnit göra nu i helgen. Är så nöjd 😀