Ellen

Igår fyllde som sagt min Ellen 18 år! :')  Hon och Axel (och ja, Ellens mammi) hade fixat jättefint med bål, italiensk buffé och gräddtårta! Suger lite att inte vara 18 själv när alla fyller år omkring en, men det är bara att hålla ut. Hoppas att du hade en trevlig kväll och att du fick goda pommes! Nu ska jag till söder för att tjäna ihop de pengarna jag är skyldig Skatteverket. Wiee...

Här har vi lite bilder från kvällen:










Vänsterdrottningen <3


Räddaren i nöden


Aldrig nej till minimunkar för 3,33 spänn st.

Vad har jag sytt nu i tvåan?


Har fått massor gjort detta år, och mycket som jag är nöjd med faktiskt! Märks att man lär sig fruktansvärt mycket, och att man hinner utveckla sin stil. Detta år har jag sytt snart 5 skjortor (där tre är blåa...), ett par manchesterbyxor, två korsetter, en ful vit bh och mormorstrosor, tre aningen finare trosor i roliga material som spets trikå och sammet, en krossad sammets topp, en badräkt, ett halvt par kalsonger och förstås paisleybrallorna! Juste höll på att glömma den vita kavajen!



Sammet <3


Kalsonger i L (vet ej vem som kommer kunna ha dem) och i jättefint tyg från JLindberg hoppas äntligen bli klar med dom och de matchande trosorna i veckan. Hatar den himmla coverstich maskinensömmarna som måste fästas för hand och som går upp så fort man drar i en tråd. Hata.


Här är de mörklila manchesterbyxorna som jag inte visat upp här förut. Sköna och varma. Gillade dem inte så mycket i början men har börjat tycka om dem mer och mer.



Nu påväg in till stan för att fixa det sista med Ellens present! Hon fyller ju år idag!  Mamma tyckte jag hade konstiga mönstermarchningar idag :p

Långhelg

Nu är det helg!? Och det enda jag har gjort mån, tis, ons är att få sy på mina roliga projekt och få reda på mina förvånansvärt bra betyg. Nahjs!

Nu ska jag hem och träffa Willeponken <3. På torsdag ska jag slappa och hitta på kul grejer till Ellenini. På fredag ska jag fria Ellen! På lördag ska jag jobba </3. Och på söndag ska jag luncha med min bror Marcus (om han lyckas få ett hål i sitt packade schema), hans mamma Marilyn och min mammi!

Gäller att plannera in mycket nu innan jag reser bort för sommaren, spelar ingen roll att jag är småsjuk. Jag har inte tid för vila!


Idag har jag nästan sytt klart min skjorta. Håller tummarna nu på att den funkar på Wille!






Som ni ser vet Sandrah inte vad hon ska göra med allt överflödigt tyg och tid hon har, så hon slängde runt med det istället. Nedanför Sandrah ser ni en spännande och fin kjol som klassens sjusovare Sabina fixar o trixar med. Looking good! ;)


27:e Maj 2014

Vi är så nära nu,
Det är så långt kvar.

Vi är så nära nu,
Det är så långt kvar.

Kom, 
Så nära nu.

Kom.
Så nära nu.

Kom.

Dom svart molnen följde efter oss.
Dom svarta molnen tunga över oss.


Efter Almas dansuppvisning fick jag en väldigt stark känsla till denna låt av Jonathan Johansson. Han måste nog ha den finaste skånska rösten jag har hört. Nära som sommaren, solen, resandet och återträffandet av gamla vänner. Långt som till typ allt annat.

Almas dans var också mycket fin, men alla tillsammans i kombination var mycket kul att se! Modern, hiphop och jazz var bla vad man fick se. Dansarna var mellan 17-25 år. Himmla begåvade är de där på Balettakademien, med fina koreografier, fin musik och känsloutstrålning. Tydligen missade jag Almas "riktiga" dansuppvisning i helgen där hon hade fler nummer men för mig spelar det inte så stor roll om jag känner någon eller inte som är med. Jag vet ju redan hur duktig Alma är! 

Såg försten att jag plötsligt fått dubbelt så många läsare idag! Och att det sakta men säkert har stigit. Vad sjutton? Haha det är väll kul men jag förstår inte hur ni hittat hit!

En helt orelaterad men fin tavla från Liljevalchs vårsalong i år, kände lite bildbrist



Paisleybyxor


 
Paisleybyxorna är klara och min dröm har gått i uppfyllelse. Nästan som en byxdress blir de i samband med korsetten jag sydde tidigare på året. 
 
Ännu ett syprojektet som avlutatats, och jag skulle inte kunna bli gladare för att det slutade med en fin knapp som kommer från min älskade farmors knappasamling. Tycker den passar perfekt. Här tydligare bilder på helheten
 
Kul att ha ett bra byxmönster! Får bara inte glömma att linningen ska vara minde än man tror.  Tycker inte om rörelsevidd lika mycket som Lotta.... Lotta som såg till att alla våra grundmallar är fel. <3
 
Det går i alla fall himla fort att sy byxor! Speciellt när man skippar fickor, vilket man i och för sig känna sig väldigt lost utan. Nu är det bara att hitta massor med mysiga tyger så att jag kan massproducera. Har nog verkligen hittat min grej här!
 

Picknick på gräsplätten





Gissa vem jag varit med idag! Underbart väder tills solen gick i moln ett tag. En picknick är aldrig fel


Kinesiskt hippiebröllop

Gud vad jag är sliten idag. Har ont överallt. I ryggen, knäna,nacken, fötterna! o huvudet. Men jag lever och jag klarade av helgen! 

Igår kan man minst sagt säga var en kontrast till i förrgår. Typ allt som kunde gå fel gick fel. Botten gick sönder på en låda så att tre flaskor sprit pajade, vi hittade ingen shaker, vi hamnade en timme efter i schemat och larmet gick TRE gånger trots att det stod lyktor och palmer för de dörrar de inte fick rycka i. Larmet har aldrig gått när jag jobbar någonsin under hela det året jag varit anställd! Var dessa gäster lite korkade? Att larmet gick gjorde också att Stina fastnade i telefonen viker betydde att jag fick ansvaret över de tre nya tjejerna och ja, allt! Trots allt detta var brudparet mycket glada, vilket förstås är det viktigaste. 

Detta var det var det jobbigaste men också roligaste bröllopet so far jag jobbat på. Det var en svensk hippieson son som gifte sig med en kinesisk dotter. Kvällens höjdpunkt var när hippieföräldrarna dansade mycket exotiskt och när kineserna dansade gangnamstyle till "#selfie".


Måste säga att vi har den finaste utsikten
En till rolig sak är att jag fick lära mig göra massa drinkar! En till dålig sak är att en arbetskollega lyckades supa ner mig lite...

Sparris och en triamisu fick bli min middag


Trött och orange hissselfie

Av någon anledning tog jag och Stina en massa cigarrer som blev över. Frågan är vad jag ska göra med dom nu? Fick också med mig en liten bukett rosor till mammi <3

Jobb

Igår jobbade jag på en disputationsmiddag/ fest och det var så segt! Som tur var så var det Stina som hovade vilket gjorde allt mycket roligare!

Vi baxade detta och det var det godaste någonsin. Man har inte druckit äppelmust förens man druckit detta. Som om stjärnorna gjort bebisar med de finaste äpplena på jorden
Det blev dessutom blåbärspaj över till oss<33
Och massor med vaniljkräm...
Det var hemskt mycket att göra i början för det var två nybörjare och en kom sent, men vi lyckades hålla oss prick på schemat ändå! Go Stina! 
När det väl ebbade ut dock var det himmla tråkigt så jag hann ta massa fina selfies och snappa med alla (haha men jag är bra på att jobba, jag lovar! :p).


På vägen hem ringade en underbar och lite småfull pojkvän vilket gjorde min kväll. Jag är inte värd dig.

Nu är jag på väg in till söder för att köra nästa pass med Stina och co. Hoppas det blir ett kul bröllop. Imorgon är det över för ett tag för mig i alla fall, och då får jag äntligen också njuta av sommar Stockholm!



Nödsituation solställen

Vart så besviken när jag insåg att jag inte finns någon veranda eller balkong att mysa i solen på hos pappa. Men när jag försökte tvätta fönstret i mitt rum och tillslut gav upp, för det blir ju för sjutton aldrig rent, så insåg jag att min fönsterbräda funkar ok att sitta på och att solen var i perfekt vinkel där. Så här har jag suttit den senaste timmen. Jag väntar nämligen på att det ska bli svalare så att jag kan gå ut och slå nya springrekord! Ikväll ska jag väll för sjutton komma i säng i tid? 







Ge mig jordgubbar i stora lass



Med senvåren/sommaren kommer jordgubbarna, alltså de riktiga som kostar under 30 spänn och smakar himmel.

Det är som om jag lyckas glömma hur gudomligt de smakar efter varje gång jag ätit dem för jag blir lika chockad och glad varje gång jag äter dem på nytt. Det finns ju så mycket gott man kan göra med jordgubbar, men inget slår är ändå vaniljglass och jordgubbar eller jordgubbar till frukost med yoghurt eller gröt. Ålltså åh!

Kalla mig mattönten nr 1. Har till och med gjort en ny kategori som heter "ätbart". Så att så fort ett inlägg har en matbild i sig så kommer den hamna där!  

Designtävling

Idag var det designtävling i skolan vilket väll gick sisådär enligt mig men alla andra gjorde himla fina grejer! Temat var dagslända vilket jag nu efteråt fick reda på av min pappa att jag inte förstått helt, eftersom ordet var dubbeltydigt.

Efter den fick jag äntligen sy på mina byxor! Såhär ser de ut och nu behövs det bara en knapp. De är så sköna och tunna.


Gud vad korta och snea ben jag har haha
Nästa projekt är Willes skjorta. Hoppas jag hinner! Nu ska jag åka och äta indisk mat med pappa och ladda upp för jobbpass på fredag o lördag kommer dö, men para para para!

Pappa på tv

Helt ensam hemma idag. Senaste jag var såhär ensam var nog över en månad sedan! Ganska skönt även om jag inte har gjort något vettigt sen jag kom hem. Jag har gått från dator till mobil till tv.
 
Det vettigaste jag gjort idag måste väll vara att se detta program (om fotbolls-VM i Brasilien) av korrespondenterna eftersom pappa hade skjortan jag gjort på tv, det är liksom inte varje dag! Stolt är jag faktiskt. Detta kan man ju skryta om! Även om det bara var någon minut. 
 


 



skjortan han har på sig kan man se bättre i detta inlägg

Dagens


Hade mitt fina halsband som jag ärvt av farmor idag.
Idag har jag dessutom bakat en morotskaka (recept från mariascupcakes här) till mentorstiden imorgon. Visst är jag bäst. Imorgon ska jag åka till sumpis för att köpa tyg till Willes sena födelsedagsskjorta. Hoppas jag hittar något! Kanske dessutom hittar nått mysigt sommartyg till kjol/klänningsprojekt som jag kan ha hemma. Känner att jag måste sy mera! Jag kommer vara pank efter imorgon men det kommer vara så värt det. Dessutom är det det enda sättet för mig att lära mig leva snålt – att bli tvungen att göra det... Hoppas på jobbpass i helgen!

"We come in peace" Beckmans examens modevisning

Idag var jag och Sabina på Berns för att kolla in Beckmans Collage of Design exsamens modevisning. Vi ville se vad de håller på med och se om det kanske är något för oss i framtiden.

Vad fick vi då? Ja vandrande konst. Det är tydlig skillnad mellan "couture" design (om man lite slarvigt kan kalla det så) och konfektions design. Jag är så van vid att plaggen ska vara användbara så jag hade svårt att förstå mycket av det som visades. Jag hade gärna velat ha en liten förklaring, men med konst brukar man sällan få det. Det kan väll vara kul att få spekulera helt fritt själv också och se designersarna som konstnärer. Det var i alla fall mycket inspirerande och jag tror jag har en bättre bild av vad man får göra. Tycker också att den nordiska designen genomstrålar ganska tydligt i färgskala och snitt även om allt är väldigt personligt och annorlunda på sitt sätt.

Här får ni några av mina favoriter och så får ni väll komma fram till en egen slutsats till varför det ser ut som det gör! Enjoy:





Therése Lööf "Princessan och jag och alla andra"







Leonard Kocic "Reminiscencija"


Olivia Edvinsson "Abstructed"
Ulrika Runius "SS13AW13/14SS14 Collecting"
Moa Sjöstedt "I mitt slut finns vår början. Nu är det morgon."






Martina Öhman "Cumulus"



Nhina Svensson "Blood and water"





Jonna Ru "Resurrecting Fugaciousness"


The första sommarfika




Idag blev första uteserveringen för min del, med mycket trevligt sällskap. Jag känner skulle kunna skriva ett helt inlägg om hur lycklig jag blir av detta väder och jag skulle kunna säga det mer än vad jag redan gör, vilket förstås är allderles för mycket.
 
Direkt när jag och Sabina vaknat och ätit frukost åkte vi till Viggbyholm för att fika på Stationscaffet. På vägen dit plockade vi med oss Sandrah och vi kom dessutom perkfekt till Willes lunchpaus. Ja, vad mer finns det att säga förutom att det blev lika trevligt som det alltid är med detta gäng och att det var himmla gott.

Pre-sommar

I fredags gjorde brodern min mat till mig och Wille. Mycket trevlig tills han började ta upp alla pinsamma saker jag har gjort i mitt liv, vilket i ocv försej bara gjorde att de kom bättre överens om man ska se något positivt me det. Efter det hade vi kakpicknick i min säng och kollade på de gamla Spider-man eftersom William aldrig sett dom (fy!).
Igår var det på riktigt sommar. Sådär varmt att man behöver ta upp parasollet när man äter amerikanska pankakor ute till brunch. Vi fastnade i solen ett bra tag tills han var tvungen att åka hem för att plugga, men då kom förstås min lilla solstråle Sabina!

Vi cycklar hem till min pappa och där sommardagen blev på riktigt för vi åt årets första färskpotatis med kokt lax och skånsk fisksås med gräddfil, dill skånsk senap och majonäs. Efter det drog vi in till stan för att spana in en konsert i kungsan. Det var en kul ide i grunden eftersom vi var så taggade på att dansa, men vi blev lite tyvärr lite besvikna. Trots det höll vi humöret uppe och avslutade kvällen med rabarberkräm och glass.



"That thing up there is kind of bright"




Vi har inga jackor, typ bara ben och vi fryser inte. Efter denna oinspirrerande dag men dåligt prov och tråkig designlektion gick jag och Sabina upp till en fin liten park i närheten av vår skola och bara la oss i gräset ett tag. Det ser ut som en tavla när man går upp för tvärgatan. Där låg vi tills vi blev för sugna på glass.

 Klockan är nu halv sex men solen skiner som om  det vore två underbart! Nu är jag redo. Sommaren får gärna komma.

En späckis i sängen



Ganska mysigt nattsällskap ändå, även om jag får ännu bättre imorgonkväll. <3 

Imorgon är stormen över i skolan. Det sissta mönsterprovet. Jag har ju redan  fått slutbetyg i material och natur så tvåan är typ redan över i mitt huvud och det känns sådär. Sommer kommer nog swisha förbi i ljusets hastighet så mycket jag har plannerat (sissta sommarlovet!?) och jag har en känsla av att trean kommer rusa förbi likaså. Sen ska man stå på egna ben. Vad ska man göra resten av sitt liv? Får lite småångest av den tanken. Men jag försöker njuta och förtränga det så länge som möjligt förstås! 

Gonatt nu! Dröm fina drömmar med luddiga kanter 

Så blir våra soffor förstörda


Alltså denna lilla Fingal filuren tagen på bar gärning. Bara munkar kan ju tycka det är skönt att sitta så, eller? Jag kanske har missat något. Det kanske är det skönaste någonsin?

Mönsterprov imorgon 👍


Får panik av denna lilla arbetsyta. Saker ramlar ner i golvet varje sekund. Shit vad man är bortskämd.

Blue lips, blue veins, blue the colour of our planet from a far far away







Dagens sömnad

På onsdagar har vi som mest skrädderi och man hinner verkligen med mycket eftersom man hinner komma in i sömnaden ordentligt. Det är underbart när man syr roliga saker

Blev klar med min kavaj idag! Ska ta en fin gruppbild när alla är klara sen. De är fina bortset från att de kopplas till sjukhus och icareklamen.
Typ såhär ser det ut när vi jobbar och myser under våras skrädderilektionen. Måste säga att vi har det himla trevligt!
En riktigt korrekt ergonomisk arbetsställning

Sen började jag göra ett par härliga paislybyxor i samma tyg som min andra korsett. Känner mig lite osäker på mönstret, men det blir spännande att se resultatet. Annars har jag tillräckligt med tyg för ett par till. Ja, jag gillar tyget...


Presenttips


Smart och kul presenttips. Pimpa en analog kamera att ge bort! Tycker det var en himmla mysig idee som jag snott från:
 wilderness


A few of my favourite things










Äter läppstift

tror jag förätit mig på detta "naturgodis" torkade jordgubbar doppade i yoghurt
Snart ska jag skriva klart enteprenörskiten. Gud vad man kan ordbajsa på den. Men först ska jag ta en powernap. 
 
Jag måste seriöst lägga av med att lägga upp sånna meningslösa inlägg! Det är typ för enkelt att blogga...


Vi var värda fika




Våran älskade fikatradradition på mentorstiden. Alltså gud vad jag vill att denna vecka ska vara över! Imorgon blir jag klar med den vita kavajen och då är det fri sömnad. Känns verkligen som man blir lite lättare varje gång man får något gjort, snart svävar jag väll. Åh jag har så mycket kul plannerat att sy och göra! Längtar efter den friheten. 
 

Jordgubbar, glitter, Magritte Och badräkter








Lång dag






Nationellt hör och läs i engelska, naturprov o svenskalektion avklarad. Jag  kan nog klara vad som helst. Nu hem och skriva inlämning och plugga mönster

Uppdate


Först kände jag typ såhär med naturen. Sen fick jag en liten söt kommentar som gjorde allt lite bättre <3
 Det mysiga regnet 

gjorde mig också gladis.

Sedan drog jag till pappis, där jag hängde på mitt nynerstökade rum

Och nu pratar jag med den bästaste bananisen och delar musik. Vilken tur att dena dagen fick en vändning! 
Gonatt alla

Söndags melankoli



Har suttit och stirrat i min bok och mina papper hela helgen nu och det står bara still.
Jag har ont i magen och mina tankar är någon annanstans hur ska jag någonsin klara av denna vecka, denna månad, denna sommar?

Mello o kakor





Nostalgisk lördag

Blir så glad när jag bläddrar igenom min instagram och får återuppleva lite av allt jag gjort. Vad bra jag har det ändå
























 







 




























Mår redan mycket bättre


Nästan lite läskigt hur mycket du betyder för mig.

Modevisningen

Anledningen till blogguppehåll är för att jag inte mår så bra just nu. Jag har inte en droppe ork kvar i hela kroppen och ingen vet riktigt vad det beror på än. Men jag är hemma från skolan nu och jag tror att jag långsamt börjar bli bättre.

I onsdags var vår modevisning och ja jag tömde mig verkligen på energi för att vara med så mycket som möjligt. Det jag minns var i alla fall himmla kul även om det var ansträngande. Tror det var värt det i alla fall! Älskar er alla så fruktansvärt mycket <3

Haha undrar om det är sabinas boobs jag spanar på?

Ellen <3 
Krystian du var grymt bra på att leda modevisningen med Daniella!
Underbara Lirre!

Ellinor du är guld värd

Dat bootey! Who is jelly? 



Ta mig till en annan värld





Några av Monets vackra målningar

Frukost maud

Jag kan verkligen ligga och längta till frukost när jag lägger mig. Jag typ ligger och fantiserar om det! Det är verkligen enda anledningen till att jag går upp 06.50... 
 
Så nu ska jag gå och lägga mig så att jag kan vakna och äta sån här god frukost mmmmmmmmmm
 

Shit sandrah kommer döda mig när hon ser när jag lagt mig heheh shhhhhhhh

Bildbomb

Igår friades det som aldrig förr. Det var verkligen jättekul att vakna upp till alla dessa bilder och filmer på mobilen och återuppleva det mesta igen. Jag dör! Här kan ni se ganska exakt vad som hände under kvällens lopp som är värt att minnas. Åh vad jag älskar er! Jag kan bara hoppas att ni hade lika kul som jag...
 









 

Klockrent






Minns att jag tyckte denna bild var så konstnärlig haha!
Ellen <3 finns ingen partymänniska som du


Sandraaaaah din lilla galning



Det var den sista bilden, sen gick det bara utför men det har jag förträngt med allt det härliga!

The Sandrah appreciation post

AHHHHHH idag fyller min lilla älskade Sandrah Irene Margaretha 18 år och ikväll ska vi fira med champange och tårtor. Finns du ens? Jag menar jag hittar inga ord för du är för underbar. 

Som om sagt om vi är singla och redo att mingla vid 50 så blir det ragdollfarm och bröllop. 

Här är några adjektiv som förklarar dig ganska bra, tolka det som du vill 😏:
 
Schizofren 
Affärsmässig
Nöjd
Dessinfekterad
Rolig (fruktansvärt)
Albino
Högklassig








 








1:a maj 2014

En morotskaka
En sötnos

Och en blå orkidée


 
Nu ska jag sluta gnälla, jag låter som en liten bitch -Sabina

Rainbow in the making




Jäklar vad det ska firas imorgon.

Pink Wednesday Valborg


Igår var det inte bara Valborg utan 20 årsjubileum för mean girls så hade förstås rosa för att fira – On Wednesdays we wear pink! (Det var ju till och med på en onsdag, coincidences I think not) 
I skolan bllev nästan klar med min vita kavaj. Är ganska nöjd faktiskt! Ser mycket mindre ut som en labbrock än jag trott.


Sedan drog jag och Sabina och köpte present till Sandrah och Wille samt strosade runt på TGR bästa skräpaffären någonsin

Ville ha alla kaninlampor
Åt lite blommor i ropsten 

Och åt lite mer mat hemma innan vi drog och mötte upp resten av gänget i Mörby...
På hemvägen pussade jag Sabina på munnen på Östermalmstorg

Somnade till detta
Och vaknade till detta
 
Det var min Valborg mer eller mindre

RSS 2.0