Les alpes

När Joel sa att detta skulle bli det tuffaste jag någonsin gjort så kunde jag inte riktigt förstå vad det vad som väntade mig eller vad jag gett mig in på. Jag, höjdrädda och otränade jag, som aldrig haft särskilt bra kondition. Men jag gjorde det. Jag bar en ryggsäck på ca 15kg upp för slingriga branta leder som ledde 2500m upp på bergen och ner igen. I regn och dygnsura kängor och kläder, i stekande sol och vätskebrist, genom iskalla moln och dimma. Hade aldrig klarat det utan Joels pepp och tips. Små saker som att han plockade ett smultron till mig på en brant på vägen uppåt.

 

Att vandra sådär är bland det tuffaste jag gjort, men jag är stolt och nöjd och allt var värt det i slutändan. Nu vet jag helt säkert att jag klarar mer än vad jag tror. Planen var att vandra i 5-6 dagar med ca 7h vandring per dag och i slutändan blev det 4 dagars vandring sammanlagt pga otur med väder och mycket tuffare än man tänkt sig.

Det finns inga bilder som kan bevisa hur mäktigt det var. Men här nedan kommer ett försök. Om mina vader krampar nu och mina knän verker? Ja. Längsta tiden jag haft träningsverk någonsin.

 

 
Blev obsesed med de tredimensionella kartorna de hade överallt på alperna
 
 
som en egen svävande ö bland molnen
 
 
När det började klarna
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
Finn Joel
 
 
 
 
 
en välfötjänt salami
 
De första vandringarna har jag tyvärr inga bilder från. Jag var antingen för upptagen av att svettas ihjäl av utmattning eller att regna bort, men de var också jättevackra med många forsar, vattenfall och fina utsikter.

saker jag alltid kommer att undra om denna tid förra året

Om hon mötte honom på tågstationen
Om hon kastade sig om hans hals, kysste honom och kramade honom hårt
Om han träffade hennes familj
Om hans föräldrar visste om vart han var
Om hon grät när han åkte
Hur måga gånger de låg
Om hon var skönare än jag
Vackrare än jag
Smalare än jag
Doftade godare än jag
Var roligare än jag
Bättra än jag
När jag kommer sluta tänka såna här tankar?

Ett tappat flow och ett försök till att samla ihop bitarna av mitt liv

 

Här kommer en liten update på vad som har hänt sen jag senast skrev.

 

Det har varit midsommar, en dag då jag låg hemma och blundade eftersom jag fått en släng av kristallsjuka, eller iaf hemsk yrsel och illamående pga så yr. Jag har plockat smultron med mamma vid vägkanten på en snabb kvällspromenad. Jag har jobbat min sista dag på Delphi! Det var en fin och stel avtackning. Jag fick jättefina blommor och ett jättefint intyg. Tänk att jag har jobbat där ett år, tiden går sjukt fort. Känns jätteskönt att sluta och lämna den stressen efter mig, men jobbigt att lämna mina fina kollegor som jag vet kommer att få det ännu tuffare nu. Hoppas på att hålla lite kontakt. Bjöd även spontant över Sabina på kvällsbad i rymdvatten i mitt lilla badkarl. Det var mysigt. Och sist men inte minst så åkte jag och Joel ner till Norrköping för att se Mumford and Sons spela på Bråvalla. Det var en bra konsert.

 

Idag har vi firat mamma och köpt vandringsutrustning. Snart, om tre dagar, åker jag ut i Europa med Joel för att njuta av naturen och luften i Franska alpera, vandra upp för bergstoppar och sova under massvis med stjärnor, för att sedan ta tåg hela vägen hem till pappas fina hus i Skåne med massa härliga stopp på vägen.

 

Btw nya blogg.se appen SUGER BALLE. Sämst eftersom jag vill kunna uppdatera lätt på luffen :(

 

 
 
 
 
 
 
Kolla söt och ganska taggad

RSS 2.0