Att bli klar med grundskolan?

If you ever get close a human, and human behavior. Be ready, be ready to get confused.
 
Vad känner jag egentligen för att ta studenten? Det är ett stort kapitel i mitt liv som plötsligt är slut, 13 år av mitt liv, och jag vill inte vända blad. För jag vet inte alls vad som väntar sig där bakom. Arbetslöshet? Pengar? Pengar? Varifrån? Hur kommer jag därifrån? Jag vet inte alls vad jag vill göra med mitt liv och det är ingen som kommer vänta på mig. Så vad händer med kompisarna? Med kärleken..? 
 
There is definitely definitely no logic to human behaviour. And there is no map, and a compass wouldn't help no. 
 




Ida Sjöstedt AW15 backstage

Backstage lookbook photoshoot 18:e januari 2015, Telefonplan
Backstage modevisningen 26:e januari 2015, Berns

Alla bilder är tagna av mig eller praktikanten Angela :)
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Idag var en mysig ledig dag

Igår var som sagt modevisningen och den ska få ett eget inlägg sen där jag tänkt berätta om både visningen och photo shooten till look booken. Det, när jag orkat kolla igenom bilderna.

Idag var jag ledig från praktiken vilket var skönt, pga fortfarande inte helt frisk. Men dumma mig hade förstås bokat in en träff med min engelska grupp för att diskutera våra tal tidigt på morgonen (den tiden där vi egentligen brukar ha engelska lektion, men läraren skulle vara borta denna vecka..). Det blev dock väldigt lyckat eftersom Ellinor var där och nästan hela min grupp kom!! Helt chockad. Alla visade sig också vara väldigt trevliga och smarta och jag skäms lite som inte gett dom en chans, och dömt dom omedvetet. Så vi satt där och började diskutera allt möjligt: världen, vad den innebär, hur man ska förändra den osv osv. Ett plus med tidig morgon var ju att jag också kom upp och hade hela dagen framför mig!

Efter det hängde jag på Ellinor, och så passande som det var så låg ju Tösse konditoriet näst intill hennes praktik. Där köpte med mig två av deras välkända selmlewraps, slapp kö eftersom jag har sån flyt, och kunde rulla vidare till Wille. Tillräckligt frisk var han för att orka med mig och på perfekt myshumör var han. Vi skrattade åt guldbaggegalans repris och sen somnade vi, jag i hans famn omringad av hundar. Som en flock blev vi. 

En riktigt lagom dag. Gonatt

Gammal glad skypebild:




Fem av fem toasts får semlewrapen, men Sandrah om man älskar just det fluffiga bullbrödet i semlan är det förstås inte detsamma. Och lite dyra var dom :/


V.4 2015 sjuk

Vad har jag gjort denna vecka?

Det började som en vanlig praktikvecka. På tisdagen fyllde min morfar hela 80år och släkten var där. Tråkigt nog var jag fruktansvärt trött, och på kvällen kunde jag inte sova för jag vaknade var tredje timme av att jag behövde gå på toa. På onsdagen blev det läkarbesök där jag fick antibiotika för ännu en UVI. När jag kom hem insåg jag att jag dessutom hade fått en förkyldning vilket sedan visade sig vara influensan. Jag har haft ont i hela kroppen och huvudet har känts som om det ska sprängas av allt snor, halsbränna och svid i ögonen. Sen dess har jag varit instängd i lägenheten. Perfekt till snökaoset och kylan, mysigt är det dock att se ut på det snötäckta landskapet. Det tär dock på mitt psykiska välmående att vara med mig själv och bara mig själv så här länge.

Så tack underbara pojkvän som vänt på mitt humör varje kväll, pratatmed mig i flera timmar och som fått mig att ha något att se fram emot. Tack finaste bästa vän för att du tar med dig fika och sitter och pratar med mig i flera timmar. Vad skulle jag göra utan er?

Nu efter fyra dagars karantän så märker jag äntligen skillnad på hur jag mår fysiskt. Jag hoppas hoppas hoppas på att jag känner mig ok imorgon så att jag kan palla mig iväg till Ida Sjöstedts visning på Berns. 

Ett par meningslösa bilder:










Jag behöver någon som älskar mig på samma sätt som jag älskar dom

 

V.3 2015











Denna vecka började så fint med en färglad soluppgång vilket gör mig glad för ett: vackert och två: betyder att vi är på väg mot ljusare tider. Måndagen avslutades dessutom fint med att jag fick somna brevid min fina syster Alma som jag hade skrattat och gråtit med under kvällen. Tisdag, onsdag och torsdag var det bara jobb jobb jobb på praktiken. Börjar nog känna mig mera hemma där nu men är fortfarande lika spänd på att jag ska facka upp och få sparken när jag väl klipper fel i deras dyrbara tyger. Tordagens höjdpunkt var att jag fick jag året första semla, ett av mina favoritbakverk. Lagom stor var den också! På fredag fick jag se några fina vänner i skolan och träffa killen jag är kär i. Hade haft det att se fram emot hela veckan och det var långt över mina förväntningar underbart mysigt. Det var faktiskt så att det var vår ettårsdag! Vi åt sushi/yakiniku, drack rödvin, myste, kollade på film och jag blev matad med pollybilar. Vi pratade och bara var vi, så som bara vi kan vara när det bara är vi. Ville inte att det skulle ta slut men det gjorde det förstås, som med allt här i livet. Nu är det lördag. Jag har fått säga hejdå till Wille (tills jag vet inte när, som vanligt) och träffat min favorit människa Sandrah kort i Mörby. Det är bara vi som kan ha sådär kul på en bänk i Mörby C och inte vilja skiljas åt. Det där är en himla komplett och vis människa. Henne kan man lära sig mycket av. Nu sitter jag i min säng, har slängt i mig tortelini och ska väll lägga mig snart.


Praktik

Lite så känner jag mig efter två dagars praktik hos Ida Sjöstedt. Helt omtummlad. Saknar att inte göra nått, men fasiken vad mycket jag lärt mig på dessa två dagar. Mest kanske att inte någonsin glömma glasögonen. Fy för huvudverk och nackont. Fet stolt ändå för att jag sytt två klänningstoiler idag till AW15. Alltså två fodrade glittertrikåfodralde som på riktigt har lika stor omkrets runt midjan som mitt ena lår, ena långärmad andra ärmlös. Vändsy, vändsy, vändsy, glitter i näsan, glitter i munnen. Det är livet det. Funtar på att lite diskret gå och på en dumpster dive ikväll och rota upp alla fantastiska stuvar. Gör ont i hjärtat att slänga sånna dyrbara bitar. De skulle trivas mycket bättre varsomhelst, men i soppen!? Jag vill sy tusen glittertroppar o gud vet vad.

Nästa söndag är jag påklädare för deras plåtning av AW15 kollektionens lookbook. Score
 




Rosetten ska liksom (Idas favoritord) hänga på axeln så att den syns och hela nyckelbenen visas. Denna är alltså långärmad. Oh so fancy

Året genom min tecknings journal









Nytt år, nya tag

Hej!

Kanske är dags för en lite uppdatering nu..?

 

Julen firades i Skåne med pappa syskon och familjekompisar. Fick vara med på familjen Lundbergs julklappsspel vilket var riktigt kul. Hoppas på en ny tradition. Folk börjar nästan bråka för att nått paket är överhajpat. Sen skrattar alla åt det när de får reda på vad som är i.

 

Skönt att vara i Skåne för man får verkligen tid till att inte göra någonting. Man har helt enkelt inte nått val. Jag får tid till att rita, sova, ta promenader, spela sällskapsspel, se på mysiga filmer med familjen och gå på den iskalla vinterstranden. 

 

På dagen jag skulle upp till Stockholm igen fick jag blåskatarr vilket jag tyckte var lagom olägligt, men det kunde förstås bli mer sugigt. På kvällen när jag kommit fram i Stockholm får Wille 40 graders feber och efter tre dagar blir han inlagd på sjukhus för någon bakterieinfektion, och fick förstås inte vara med på nyårsplanerna. Så konstigt att vara ute och fira när ens pojkvän ligger och är sjuk. Eftersom min enda nyårsönskan var att få vara med honom. Jag har sett så mycket blod, ryggmärgsvätska och grejer pumpas ur han kropp, men nu kan det nog bara bli bättre! Mycket nya fina minnen ska skapas detta år istället <3

 

Jag har passat på att träffa Ida och Elsa igår och slappat med Alma och Dessi på nyårsdagen vilket var mycket trevligt. Dessutom kan jag hälsa på Wille varannan dag eftersom han inte kan gå någonstans... Älsklingen! Nu har han fått vila massor, vilket verkligen behövs även om det inte är på det sättet han vill. Idag har min fina Gotlandskusin som har släpat runt mig på hela stan

 

Gott nytt år på er alla! Hoppas ni får ett friskt och glatt år

 

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

RSS 2.0