jag har klippt mig!





Runt den här tiden förra året fick jag ett sug efter att klippa av en bra bit slitet hår till en aningen kortare frisyr, men direkt efter jag kommit ut från salongen kände jag att jag ville klippa av mer! Inte visste jag då att det skulle behöva gå ett år till innan jag äntligen satt där i stolen igen och nu har den frisyr jag vill! Så som jag har gått och längtat efter detta. Tror inte jag riktigt insåg det förens nu. Vilken befrielse det är! Ingen stor tova bak i nacken denna vinter inte. Ska bli kul att se hur det blir när det får växa ut och spännande att se hur lång tid det kommer gå tills jag känner ett behov av att klippa mig igen. Tänk att jag inte haft såhät kort hår sen jag var ca 3 år och att jag då längtade desperat efter att kunna ha långa flätor och helst svart hår som Mulan och Pocahontas.

Tror ej jag kommer orka hålla på att locka det såhär fint som frisören Sara från Eco Hair gjorde på mig, men en vacker dag ska jag lyckas göra en riktigt fin lockad frisyr äkta a la Marilyn Monroe.

Före:

Efter:

Så. Nu är det nog med bilder på mitt fejs för ett tag!


min baby shower till ida

Då fick jag äntligen ge alla grejer jag lyckats knåpa ihop till Marcus och Idas bebis. Tillräckligt mycket för att fylla en hel låda. Vi hade mexikansk middag hos mamma med Marilyn och Christer, Marcus och Ida, Fingal och Emanuel som nu kommit hem från två månader på Kuba. Det blev som min egna babyshower till Ida. Åh så jag längtar efter att få träffa den lilla skrutten. 


Nu har alla i familjen matchande knallrosa sockor!







höst i liljanskogen

Attans vad hösten alltid ska sippra iväg så snabbt rakt framför ögonen på en. Tror nog ändå att jag tycker att det är den bästa årstiden. 

Den får mig att tänka på hur snabbt allt det som är vackert kan försvinna. Hur man måste uppskatta saker i stunden då dom är, och vara i nuet. Inte för att det är något jag är bra på eller ens blivit bättre på men tankarna svävar omkring där bak i huvudet när jag tittar ut på alla trädens tusentals blad som brinner i ockra och vinrött. Snart kommer dom ligga på marken allihop i en brun sörja.

Detta är vår årstid tänker jag. Och det här det varit dom senaste tre åren.
















ha på sig sagor

Tänkte bara att jag skulle visa det färdiga resultatet av tygstyckerna jag broderade hemma hos Inger. En hoodie med motivet fram och en sweatshirt med motivet på ryggen blev det. Jag är mycket nöjd med färgvale och allt. Lär definitivt ha på mig dessa tills de inte finns kvar mera.



Tänkte att det vore kul att lägga John Bauer originalen och broderierna sida vid sida så här har vi dom i närbild:













leka brodyrmaskin i norrtälje

I söndags åkte jag från Stockholm och kollegan Emma från Uppsala för att hänga i Ingers ateljé i Norrtälje. Hon bor som i en saga på ett litet berg och har sin ateljé i ett föredetta garage precis nedanför. Tanken var att jag skulle få hjälp att börja sy min kappa men fastnade istället vid hennes maskin som kunde brodera! Hon hade laddat ner bilder sedan innan med prinsessan Tuvstarr från John Bauer sagor, som jag älskar. Miljön där vi var passade utmärkt ihop med motiven. 

Jag kommer definitivt åka dit och pyssla med Inger fler gånger. Hon har en jättefin studio, är så generös och en så himla bra lärare.

De tygstyckerna jag broderade på ska bli en collagetröja och en hoodie. Resultat snart. Jag hann iaf prova in kaopan lite pch klippa ut delarna. To be continued...