älskade förfärliga jävla svenska vår

Det första jag ser när jag kollar mig i spegeln är ringarna under ögonen. Det är inte värt att försöka dölja dom, jag kan ändå inte lura någon. Den blålila huden tar sig igenom alla lager smink ändå. 

Detta är tiden på året då jag känner mig som fulast. Håret är grått efter ett halvår av mörker och min hud är så blek att den nästan är genomskinlig. Blek och krakelerad.

Jag går med skorna fulla av grus. Det finns ingen mening med att tömma dom för så småningom är dom fulla igen. Allt runtomkring mig är täckt av en tunn hinna grått, men därunder ytan kan man skymta färgerna och se slutet. Längtar efter framtiden.









varför nu? Varför inte då? Varför inte sen?



Jag är ledsen och arg för att jag fortfarande bryr mig. Varför envisas jag alltid med att hålla ihop saker. Tejpa och klistra och lappa och laga tills jag själv inte vet vad som är vad mera. Är jag helt jävla blind? Helt i förnekelse?

Är det så att jag kanske helt enkelt inte är ämnad för tvåsamhet? Kommer jag alltid tillslut bli en börda?

Jag som alltid trott att meningen med livet är att dela det med någon.

Ibland känns det som det sitter en fet lapp i min panna där det står: Välkommen till hotell Clara. Ta vad du vill, släng det du inte gillar."

Det kanske är det som är min mening.






highlights från min söndag

Har traskar runt i någon slags vårsol men min konstvetar-kusin på Djurgården och Skeppsholmen för att besöka Liljevalchs och Östasiatiska. Hon som inte kan gå på museum själv mera för att det varje gång är någon som frågar om hon jobbar där. Gick en bit ifrån henne i 1 min och då gick förstås någon fram och frågade. Snacka om att ha valt rätt utbildning.

Här är några samlade vackra saker från årets vårsalong och prykar från Östasiatiska som fångade mitt öga, imponerade mig och eller inspirerade mig.




























Free solo

Var och såg dokumentären om friklättraren (Alex Honnold) som klättrar berget El Capitan på 910m utan rep eller någon som helst säkerhetsutrustning igår på bio med mamma och Emanuel. Idag känner jag mig fortfarande helt tagen. Varför gör folk sånna sjuka grejer som att riskera sitt liv för att klättra upp för ett berg? Och att en människas kropp kan tränas för att klara sånna saker. Min hjärna kan bara inte riktigt fatta det. Det fascinerar mig så. 

Bilderna är dessutom svindlande (svårt att förvänta sig annat när det är National Geographic som producerat). Det vred sig i magen och jag var tvungen att kolla bort flera gånger. Trots att jag visste att han skulle klara klättringen så såg min ögon honom ramla hela tiden. Det låter kanske jättekonstigt, men jag känner mig så inspirerad nu efter. Inte nödvändigtvis till att klättra, men att leva. Var längesen jag hade en sån stark filmupplevelse.










du.

När jag tänker: vacker, vad är det för mig?
Då tänker jag fortfarande på dig.

Du har föralltid mitt favoritansikte.

Ett bevis på allt jag gjort rätt
och allt jag gjort fel.

Du med ett leende som kunde få mig att gråta av glädje när det var jag som framkallat det.





Dom som tål




En tribut till vänskaper som består. 

Dom som förlåter en för ens dumheter och kollar läget då och då. Ni är guld värda. 

Ibland kan jag verkligen undra vad jag gjort för att förtjäna er.










inspiration










Blandade bilder av min nya favorit illustratör: James Jean. Hjärtat står ett litet extra lyckoslag på grund av inspirationen och färgerna som flödar ur dessa.

Tänkte även dela med mig av min nya spellista "Vår" på spotify som är alltid är på i lurarna eller högtalaren.

Låtarna som gärna får gå på repeat:

when the party's over - Billie Eilish 
Flesh without Blood - Grimes
Saker man ser - Kent
Det är en nåd - Lisa Ekdahl

Allt gör mindre ont sen - Markus Krunegård 
Violet - Hole
Hang Me up to Dry - Cold War Kids
Night Time - The xx
Unlovable - The Smiths
Gjord av sten- Veronica Maggio 

Imorgon blir det tillbaka till jobbet igen. Känner mig inte helt hundra, men har varit hemma en vecka och kommer bli galen om stannar hemma en dag till. Behöver stimuli, annars känns det som både hjärnan och kroppen ruttnar typ. Ska försöka ta det jättelugnt. Kanske göra en termos med kokande vatten, färsk finhackad ingefära, citron och honung, aka - det jag levt på hela veckan.







För att vara en person med ett stort socialt behov är jag fruktansvärt dålig på att omge mig med människor.






självporträtt 2019


En vecka går aldrig så långsamt som när man är sjuk. När kroppen inte orkar göra det huvudet vill. Missade jobbpass och inställda planer som man såg fram emot. Men det är nog ett tecken på kroppen vill att huvudet ska ta det lugnare. Typiskt bara att man inte vill lyssna i tid och tillslut bara blir tvungen att vila.

Positivt dock! Det har i alla fall fått mig att hitta en grym Netflixserie: The Umbrella Academy. Kan verkligen rekommenderas. Den är en härlig blandning av det onaturliga och absurda kontra det primitiva och komplexa mänskliga. Precis så som jag gillar det. 
 

 








semlebror


Lillebror. Jag är så glad för att du finns. Tänk vad klok du är och vad fint att vi äntligen slutat gå om varandra. Att vi fick en ganska fin relation till slut.

Det är såhär jag alltid vill minnas dig. Med en semla i handen, i en t-shirt jag sytt, och med ett pilimariskt men snällt leende.




1 månad

Din nya svartvita profilbild med det stora vita leendet är som en örfil genom skärmen.

Tror aldrig jag sett dig så lycklig.













det går frammåt

Bara en session till hos Inger i Norrtälje så ska jag kunna vara klar med denna kappa! Bara fästning av foder i nederkanten, axelvaddar, knapphål, knappar och annat småfix kvar. Är så nervös men pepp på det!








Senate stickprojektet

Hej. Här ligger jag med influensa och tycker jättesynd om mig själv :). Växlar mellan att frysa så att hela huden knottrar trots att jag har dubbla duntäcken och filt, samt att koka. Känns som något käkar upp mig inifrån.

Nog om det. Tänkte visa upp min Pelle Svanslös vante som jag stickat på jobbet. Ett par inte särskit snygga, men praktiska vantar. Ska kanske göra ett par i en roligare färg nästa gång. Hursomhelst hade jag aldrig kunnat gissa att jag skulle kunna sticka något så avancerat som detta för typ ett år sedan.










sommaren är räddad


Vi ska sova i beduintält under tusen stjärnfall i Wadi Rum och vandra upp för sandfärgade klippor i Wadi Dana. Bada i döda havet och se på när de tänder hundratals ljus över Petra i skymningen.

Vi ska åka tillbaka till ett hem från ett tidigare liv.



din alltid. alltid?

När vi skriver så gör varje meddelande mig besviken. Jag vill ju ha mer. Mer än ett okej. Mer än ett förlåt. En stark reaktion. En tröst. 

Jag har väntat sen första gången du sårade mig.

Och jag väntar fortfarande på det där stora beviset på att det är mig. 

Bara mig du vill ha.





Jag tror inte på att saker bara blir

Förhållanden tar inte bara slut. De tar slut för att man vill det.

Man glider inte ifrån varandra bara sådär av en slump. Innerst inne så vill man inte anstränga sig för att få det att funka.

Varför tar sånt här så himla lång tid för mig att inse. Vem hade jag varit idag om jag bara fattat då när det började. Slutat klamra mig fast i någon som inte vill. Blåögt och blint.






.

Ibland tänker jag på den dagen du träffar en snygg, smart, stabil fransyska/svensk/övrig världsmedborgare att ersätta mig. (Kanske har du redan träffat henne?)

Fan. Vad ont det kommer göra då.






snabbporträtt lillebror 4 år emellan

Försöker komma i kontakt med det lilla konstnärliga jag har i mig. Känns som om det är dags att återskapa mig själv. Vem vill jag vara? Vad är viktigt för mig? Just nu är allt mer kaosigt än vanligt. Ifrågasätter allt jag trött på de senaste tio åren.



Tycker den jag gjorde 2015 är bättre. Bara att öva öva öva, ögat och handen.









insikt

Jag vill inte träffa någon ny. Tanken på någon annans händer på min kropp ger mig panik. Precis som tanken på någon annans händer på honom ger mig ångest. Ibland när jag blundar är det den bilden som är fastetsad bakom mina ögonlock. Inte konstigt att jag inte kan sova då.

Men. Jag måste lära mig att leva med den tanken. Det är det enda jag kan göra.




mars den 1:a

Var hos min älskade mamita idag och hon fick mig att måla.

Första gången jag målar stående vid staffli, första gången jag målar med kniv, första gången jag börjar en målning med de tre färgerna jag tycker allra minst om, men störst av allt: första gången på mer än 10 år som jag målar bara med känsla, helt och hållet från huvudet utan referensbild.

När tavlan var klar var det första Marilyn sa: men är det inte Joel? 

Jo. Visst var det han. Helt omedveten om det, fram tills att hon sa det, hade jag målat honom. Obehagligt.






Att vara hemma hos Marilyn och Christer är bland det bästa jag vet. Blir alldeles lugn och varm i kroppen och känner mig så omhändertagen. Det är en så skön aura i lägenheten, känner inte så någon annanstans.

Idag slog det mig även att hon är en av mina största förebilder. Är så imponerad av denna människa, ni anar inte. Hon är en så godhjärtad äventyrare och konstnär ändå in i själen. Är få människor jag känner mig så begeistrad av. Förstår verkligen att pappa blev helt tagen av henne.










RSS 2.0