Ett par dagar med ottilia

Såhär kan ett par dagar med Ottilia se ut : lite najs häng på pizza hatt och öl, vandring genom fotografiskas utställningar (rekomender x-ray konstnären Nick Veasey och höstsalongen), utöver det så Hade vi bara massa chill och stickning och julmys.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Den lilla mössan som ingen förutom min mamma kan ha utan att få röda märken i pannan

Mössan! Den är färdig! Och såhär ser den ut! Synd att inte den som den var tänkt till kunde ha den, men en annan blev ju glad för det. Såhär ser den ut på iaf!

 

 
 
 

Kolla vad jag lagt tassarna på

En tekalender från min favoritbutik på Gotland! Kommer förgylla mina dagar hela  den mörka decembermånaden.

 

 

Stick-Progress

Idag eller imrogn kommer jag bli klar med denna stickade reflexmössa! Det första jag någonsin stickar! Jag är så excited för set som ni märker!! 

Så synd bara att den blir för liten både för Joel och mig. Den är verkligen på gränsen för tajt för mig. Men mamman med det pyttelilla huvudet lär ju bli hur glad som helst i alla fall. Hon som ej behöver någon mössa...

Får ge mig på ett nytt försök efter denna är klar. Och sen blir det strumpor! Strumpor i alla möjliga färger och storlekar!

 

 
 

Dröm.

Gissa en gång vad hela min lön kommer gå till denna gång (och förmodligen månaderna framöver) ?

 
Tyg.
 
Farligt att jobba såhär dagar då det inte finns mycket att göra. Man blir ju fattig. Tänk dessa trikåer som långärmade tshirts med snygga vita/svarta bandkantningar. Eller kortärmad tshirts till Joel. Eller varför inte en snygg ullkappa eller kjol fodrad med någon av våra fktiska paislyfoder som vi fått in i nya färger. Blir så inspirerad!
 
 
 
 

Det var en gång en Halloweenfest i november

Då jag fick hjälp att måla ett spindelnät på hela min rygg och såhär såg det ut ^






Jag blev en sån som är en sån

Som stickar. Det trodde jag aldrig att jag skulle bli. Den enda gången jag försökt mig på att lära mig var någon gång i högstadiet på syslöjden men jag lyckades aldrig knäcka koden. Kan möjligtvis ha varit på grund av att jag är vänsterhänt och att läraren bara kunde sticka högerhänt vilket blir helt omvänt för mig förstås. Men nu funkar det och jag är fast. För alltid. Har så mycket grejer jag vill sticka. Kan inte vänta tills jag får min lön! Alla pengar kommer gå till sygrejs ju. Har jag nämnt hur bra jag smälter in i denna butik pga stortrivs? Det gör jag iaf.

 

 
 
 

Du växte ifatt min osäkerhet

Du tog mig när min guard var nere och oj vad ont det gjorde. Jag kan fortfarande känna smärtan. Även om den avtagit, så finns den kvar där långt bak bakom allt det andra. Den kommer fram så fort de andra känslorna runnit av. När dagen är slut. När distraktionerna och måsterna försvunnit. Då kryper den fram sakta men säkert och orden börjar eka i mitt huvud igen: Varför? Varför? Varför?

Det kommer krävas mycket att än en gång bygga upp mitt tillit. Men jag ska komma ut starkare på andra sidan jag ska bevisa för mig själv och för dig och för alla de andra att jag kan. 

 

 
 

En vecka lediga höstdagar fem dagar jobb

För er som inte visste (som ej läst tisigare inlägg ordentilgt) så spenderade jag ca en vecka i Småland nu i slutet av oktober med min mammita för att bara elda i vedugn, äta pumpasoppa, kolla på film efter film till koppar varm choklad i sängen och bara återhämta sig från allt som har hänt i livet so far. Men det var den veckan. För tiden går fort.

 
Väl tillbaka i Stockholm igen och vetandes att det var ett jobb som behövde mig för mina tygkunskaper tog jag mig an att försöka hjälpa kunder så gott jag kan att hitta det dom söker i Sundbybergs tygcenter.
 
Detta är det mest inspirerande jobb jag haft. Att få spendera så mycket tid bland färger och texturer och lära sig allt om vad man kan skapa med dom är ju bara lagom drömmigt. Visst. Ett jobb är ett jobb och det är uttröttande både fysiskt och psykiskt men ändå. Att få ha på sig det man vill och låta sig inspireras. Det är inte många som kan säga det om sina jobb. Så skönt att slippa resturangbranchen för ett tag.
 
Förutom detta är väl det senaste (dokumenteringsvärdiga) som hänt att jag varit en sväng i Uppsala och hälsat på min pojke och mina kusiner som alla lever livet där. Men det visste ni väl också. För mer spännande har inte hänt sen sist.
 
Annars då? Jodå, hej November du konstiga och oklara månad av mörker och regn är det höst eller vinter nu?
 
 
 
 
 

RSS 2.0